BIST 10.267
DOLAR 32,22
EURO 34,79
ALTIN 2.412,93
HABER /  GÜNCEL

Kaledeki yazı yeni çıktı

Müfettişler Bodrum Kalesi'ndeki incelemesini tamamladı. Yazı söylendği kadar eski değil.

Abone ol

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'nde zindanın girişinde yer alan ve kamuoyunda tartışmalara neden olan ''İnde Deus Abest'' yazısının 13 yıl önce yazıldığı ortaya çıktı.

Alınan bilgiye göre, Kültür ve Turizm Bakanlığınca inceleme yapmak üzere 16 Haziran Cuma günü Bodrum'a gönderilen bakanlık müfettişi Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Zülküf Yılmaz, Latin Dili Uzmanı Haydar Dönmez ile İstanbul Üniversitesinde görevli epigraf Prof. Dr. Hamdi Sayar, iddialarla ilgili olarak müzede 48 saat boyunca inceleme yaptılar ve iddialara konu olan personelle görüştüler.

Uzmanlar, inceleme sonrası eski Müze Müdürü Oğuz Alpözen tarafından 500 yıllık olduğu iddia edilen ''İnde Deus Abest'' yazısının 13 yıl önce teknisyen Behçet Dinçer tarafından yazıldığını ortaya çıkardılar.

Uzmanlar konuyla ilgili raporu Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'a sunacaklarını, Bakan Koç'un bugün veya yarın açıklama yapacağını  bildirdiler.

Oğuz Alpözen ise yazının 13 yıllık olduğuna yönelik tespitleri kabul etmeyerek, ''O yazıyı ben yazdırsaydım daha büyük olurdu. Teknisyen baskı altında ifade veriyor. Hakkımda açılan soruşturmaların tamamından yüzümün akıyla çıktım'' diye konuştu.