BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,06
ALTIN 2.470,75
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Kurtların avukatı töre kurbanı

Özgü Namal Mutluluk romanının filminde töre kurbanı bir genç kızı canlanırıyor

Abone ol

Zülfü Livaneli'nin Türkiye'de 31 baskı yapan, İsveç, Yunanistan ve Fransa'da da yayımlanan romanı "Mutluluk"un sinema versiyonunda oynayan Özgü Namal, filmde töre kurbanı Meryem'i oynuyor.


Abdullah Oğuz'un "Türkiye'nin panoraması" olarak tanımladığı "Mutluluk" filminin çekimlerinde sona yaklaşılıyor. Özgü Namal, Murat Han, Talat Bulut, Mustafa Avkıran ve Emin Gürsoy’un rol aldığı, Yıldız Kenter, Lale Mansur ve Meral Okay'ın da konuk oyuncu olarak katıldığı filmin çekimleri Marmaris, Bodrum, Konya, Karaman, Van ve İstanbul’da gerçekleştirildi.

Mutluluk"ta Meryem adlı töre kurbanı bir kadını canlandıran Özgü Namal, filmin töre mağdurlarına cesaret vermesini umduğunu söylüyor. "Keşke bizim anlatmaya çalıştıklarımızın, radikal çözümlerin üretilmesinde payı olsa.


Bu sorunu yaşayan kadınlar 'Mutluluk'ta benim canlandırdığım Meryem ile kendilerini özdeşleştirseler ve bir şeyleri yapmak için cesaretlenseler" diyen Namal, filmde bir kadının özgürlük mücadelesinin ele alındığını belirtiyor: "Bizim filmimizde bir kadının özgürlük mücadelesi konu ediliyor. Dilerim 'Mutluluk'un kadınların daha özgür bir yaşama ulaşmasında etkisi olur. Kadınlar özellikle Doğu'da feci halde bastırılmış durumda. Söz hakları yok, asla eşit değiller. İkinci sınıf insan muamelesi görüyorlar. Tek kelimeyle dehşet. Bu çağda hâlâ böyle sorunlar yaşıyor olmamız yürek parçalayıcı."

Kaynak:kelebek