BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,06
ALTIN 2.470,75
HABER /  GÜNCEL

Bedavaya Türkiye tanıtımı

Papa'nın ziyaretiyle dünyada bir anda gündeme oturan Türkiye'de turizmciler turist artışı bekliyor

Abone ol

Turizm hareketlerinin önemli bölümünün inanca ve alışverişe yönelik olduğunu söyleyen TUROB Başkanı Timur Bayındır, Papa 16’ncı Benedikt’in Türkiye ziyaretinin turizmde yüzde 20’lik bir artışa neden olacağını savundu.

BEDAVAYA İYİ TANITIM
Timur Bayındır, Papa’nın, Türkiye ziyaretinin önemini vurgulayarak, ziyaretin herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan tamamlanmasını umduğunu söyledi. Papa’nın, Türkiye ziyaretinin turizm üzerinde pozitif etkileri olacağının kesin olduğunu ifade eden Bayındır, birçok televizyondan dünyanın değişik ülkelerine buradan canlı yayınlar yapıldığını, Avrupa kamuoyunun ziyareti yakından takip ettiğini ve bunun da iyi bir tanıtım olduğunu kaydetti.

EFES VE İSTANBUL'A TURİST
Bayındır, özellikle Efes ve İzmir bölgesine yönelik bir hareketlilik beklediğini belirterek, şunları söyledi: "İstanbul’a da gayet iyi katkıları olabilir. Çünkü burada Ortodoksların patrikhanesine gidiyor. Bu, ilk defa gerçekleşiyor. Dolayısıyla bu, Ortodokslara büyük bir çağrı olabilir. Gerek Rus, gerekse Yunan Ortodokslara yönelik... Muhakkak turizme etkileri olumlu olacaktır."