BIST 10.616
DOLAR 32,25
EURO 35,00
ALTIN 2.432,00
HABER /  GÜNCEL

Kayak merkezleri kara hasret

Türkiye’nin önde gelen kış turizm merkezlerinde sezonun açılması için kar yağışı bekleniyor.

Abone ol ULUDAĞ
Uludağ Meteoroloji İstasyonu yetkililerinden aldığı bilgiye göre, “Beyaz Cennet”te bir hafta önce 25 santimetre olan kar kalınlığı, geçen sürede yağış olmaması nedeniyle 4 santimetreye indi. Hava sıcaklığının 5 derece olarak ölçüldüğü Uludağ’da bir hafta süreyle kar yağışı beklenmiyor.

Bu arada, 2 otelin açık olduğu Uludağ’da sezonun 15 Aralıkta başlayacağı, tesislerin hazırlıklarının devam ettiği bildirildi.

KARTALKAYA
Bolu’da bulunan Kartalkaya Kayak Merkezi’nde kar kalınlığının 10 santimetre olduğu belirtildi.

Grand Kartal Otelin Genel Müdür Halit Ergül, karın yağması ve kayak yapmaya elverişli hale gelmesiyle sezonun açılacağını bildirdi. Otel olarak tüm hazırlıkları yaptıklarını ifade eden Ergül, “Türkiye’de her geçen gün kayak yapanların sayısı artıyor. Bunun en önemli nedenlerinden biri kayak merkezlerinin tatilcinin talebini karşılayacak şekilde olması” dedi.

ILGAZ
Kastamonu’da bulunan Ilgaz Dağı Kayak Merkezi’nde kar kalınlığının 15-20 santimetre olduğu bildirildi.

Ilgaz Oteller Birliği Başkanı Eray Öztürk, kayak yapılabilmesi için en az 30-40 santimetre kar gerektiğini belirterek, bu hafta yeterli karın yağacağını ümit ettiklerini ve bir an evvel sezonu açmak istediklerini söyledi.

Ilgaz’daki otellerin doluluk oranının henüz yüzde 20’lerde olduğunu ifade eden Öztürk, bu sezon çok daha fazla turist beklediklerini kaydetti.

SAKLIKENT
Antalya yakınlarındaki Saklıkent kayak merkezine henüz kar yağmadı. Antalya’ya 55 kilometre mesafedeki Saklıkent Kayak Merkezi’nde kayak sezonu öncesi tüm hazırlıklar tamamlandı.

Saklıkent yolunda düzenlemeler yapılırken, TEDAŞ da önceki yıllarda sıkça yaşanan elektrik kesintilerinin önüne geçmek için şebekede çalışma yaptı. Konaklama tesislerinin yetersiz olduğu Saklıkent’te biri 10, diğeri 15 odalı 2 tesis bulunuyor.

DAVRAZ
Isparta’daki Davraz Kayak Merkezi de henüz karla tanışmadı. Dağın zirvesinde kar görülürken, kayak pistlerine henüz kar düşmedi.