BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Kurtlara sansürün şifreleri

Kurtlar Vadisi'nin yayından kaldırılması konusunda Show'dan hiç ses çıkmadı. Ne düşündüklerinin sinyali bu yazıda...

Abone ol

Kurtlar Vadisi Terör ile ilgili tartışmalar sürerken bir taraftan hiç ses çıkmadı. RTÜK ve diğer medya işin içine dahil olsada Show yönetimi hep sessiz kaldı. Ne dizinin kalkacağı söylentilerinde ne de kalktıktan sonra resmi bir açıklama gelmedi. Show deyim yerindeyse üç maymunu yani "görmedim, duymadım, bilmiyorum"u oynadı.

Dizinin kaldırıldığı akşamın sabahında aynı grubun gazetesinde de beklenen tepki görülmedi. Akşam gazetesi küçük bir haberle olayı geçiştirdi.

Peki dizinin kaldırılması istendiğin Show yönetimi nasıl bir yaklaşım sergiledi? Neden dizinin kaldırılmasına razı oldular? Onları ikna eden neydi?

Bu soruların cevabı hala belirsiz. Ama küçük tüyolar gelmeye başladı. Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Serdar Turgut, yaşam edebiyatı yaptığı bugünkü yazısında sözü bir noktadan Kurtlar Vadisi'ne bağladı.

Turgut'undiyerek başladığı yazıda geldiği nokta yükselen milliyetçilik oldu... Turgut'a göre "bizim toplumumuzda sola, sosyalist fikre, sorunlar hakkında farklı düşünmeye, yeniyi istemeye yer yoktur. İnsanların alıştığı, hep istediği, kendilerine göre yumuşattıkları milliyetçi tepkilerdir."

Turgut'a göre bu toplumda hep tetikte olmak gerekir. Çünkü diyor Turgut, "Her an abartılı tepkiler patlayabilir. Örneğin; adamlar vurulabilir, toplu linç girişimleri olur, bir şehir insanı diğerine saldırır çok fazla sayıda insan ölebilir."

"Malzeme böyle olduğu için onun nasıl yoğrulacağı da çok önemlidir" diyen Serdar Turgut işte bu noktada konuyu Kurtlar Vadisine bağlıyor;
"Bu yüzden işte, televizyon dizileri tehlikeli olarak algılanabilir. Çünkü dizilerde neyi değil nasıl anlattığın önem kazanır. En barışçı mesajı bile kabadayı tavırla verirsen milletin kabadayı yüreği bunu farklı algılar, öyle anlar. Şöyle söyleyeyim; Polat Alemdar dizide sadece tavla oynasaydı bile toplumda tavla oyununu ‘gençlere kötü örnek oluşturuyor’ diye yasaklamak isteyenler çıkacaktı. O oyunun zaten herkes tarafından daha sert tavırlarla oynanıyor olması da bir şey fark ettirmeyecekti mutlaka." //