BIST 9.797
DOLAR 32,52
EURO 34,97
ALTIN 2.435,96
HABER /  GÜNCEL

Siz hangi kategoridesiniz?

'Rahat', 'talepkar' veya 'yalnız' mısınız? İlişkilerinizi buna göre ayarlayın. Siz hangi kategoriye giriyorsunuz?

Abone ol

Psikolog Mary Ainsworth'un tuhaf durum adını verdiği deneyi köşesine taşıdı. diye yazar, Rahat, talepkar ve yalnız, kişilikleri mercek altına alarak kendinizi test etmenizi önerdi..

Unutmayın: Bu üç niteliği de her insanda bulmak mümkün ama bir tanesi mutlaka daha baskın oluyor. Önce aşağıda 3 kısım halinde yer alan sorulara ' doğru' (bana uyuyor) ya da ' yanlış' diye cevap verin:

Birinci kısım:
1) Önemsediğim insanlara sevgimi gösteririm. 2) Başkalarının sevgisine açığım. 3) Başkalarından yardım isterim 4) Güvendiğim en az 3 kişi var. 5) Sakin bir insan sayılırım. 6) Sabırlı ve toleranslı tanınırım. 7) İnsanlar mahrem konularını bana açar. 8) Hislerimi ifade ederim. 9) Gündelik hayatta ilişkilerim önce gelir.
10) Çeşitli ilişkileri başlatır ve sürdürürüm.
İkinci kısım:
1) Kendimden çok başkalarıyla ilgilenirim. 2)
Yakın ilişkilerime daha fazla zaman ayırmayı tercih ederim. 3) Sevdiklerimden ayrıldığımda tedirgin olurum. 4) İlişkilerimde daha çok benim girişimimle bir araya geliriz. 5) Israrcı ve eleştirel bir insan olduğum söylenir. 6) Beni 'sabırsız', 'tez canlı' bulurlar. 7) İlişkilerde talepkârım. 8)
Birçok ilişkim hüsranla bitti. 9) İlişkilerde gergin bir insanım. 10) Yakın ilişki hayalleri kurarım.
Üçüncü kısım:
1) İşe dalıp giderek çevreyi unuttuğum çok olur. 2) Sosyal ortamlarda sessiz ve rahatsız bir insanım. 3) Genellikle tek başına hareket ederim. 4) Kendine yeten bir insanım. 5) Samimi ilişki uzarsa sıkılmaya başlarım. 6) Bir ilişkiyi sürdürmek için ne çok şey gerekiyor! 7) Sevgilim bazı davranışlarımla onu kendimden uzaklaştırdığımı söyler. 8) Kendimi işe fazla veriyormuşum. 9) Bazen bilerek iletişim kurmaktan kaçarım. 10) İlişkiden ilk sıkılan ben olurum.
Değerlendirme:
Hangi kısımdaki sorulara daha fazla 'doğru,bu bana uygun' dediyseniz, ilişkilerde o yönünüz daha ağırlıklı.
En çok 1'inci kısımda 'doğrubana uyuyor' dedinizse: RAHAT
Aşka, sevgiye, cinselliğe açık, öz güveni yerinde, başkalarıyla kolayca ilişkiye geçen, yardım eden ve alan, üzüntülerinin üstesinden gelebilen, bağışlayıcı, öteki insanlardan zevk alan bir kişisiniz.
En çok 2'nci kısımda 'doğrubana uyuyor' dedinizse: TALEPKÂR
Başkalarından daha fazla ilgi bekleyen, reddedilmeye tahammül edemeyen, sevgilisinden ayrıldığında ciddi rahatsızlık duyan, insanların söylediklerinden daha fazla bilgi vermelerini talep eden, dikkatini yapılandan ziyade yapılmayana veren, sürekli tetikte duran bir kişisiniz.
En çok 3'üncü kısımda 'doğrubana uyuyor' dedinizse: YALNIZ
Yalnızlıktan hoşlanan, sevgilisiyle fazla konuşmayan, asla denetlenmek istemeyen, kendine yeten, başkasına bilgi vermekten kaçınan, en küçük sorunda kendini geriye çeken, duygularını ortaya koymakta zorlanan, işkolik bir kişisiniz.