BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.509,47
HABER /  GÜNCEL

Böyle sürgün görülmedi

Bürokraside, eşi benzeri görülmemiş bir sürgün komedisi yaşanıyor. İşte "uçuran halı" sürgünü;

Abone ol

Bürokraside, eşi görülmemiş bir sürgün komedisi yaşanıyor. TCDD’de bir bürokrat, “neden halıda yürümüyorsun” soruşturması geçirdi. TCDD APK Şube Müdürü Can Burhanettin Düz’le ilgili iddialar, Teftiş Kurulu’nun soruşturma raporuna da “Halı yerine betonda yürüyerek, çalışanları psikolojik gerginliğe sürükledi” ifadesiyle yansıdı. Konuya ilişkin dava açan Düz, hakkındaki ilginç soruşturma raporuna yönelik yorum yapmaktan kaçındı.

KASITLI YÜRÜDÜNÜZ

Teftiş Kurulu’nun bu ilginç raporu, TCDD üst yönetimini de harekete geçirdi. TCDD Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çavuşoğlu, Şube Müdürü Can Burhanettin Düz’e resmi yazı göndererek, savunmasını istedi. Çavuşoğlu’nun 20 Temmuz 2006 tarihli resmi yazısında şu ifadeler yer aldı:

“Daireniz koridorlarında halı üstünde yürümeyip, kasıtlı olarak betonda ayaklarınızı hızla yere vurarak gürültü çıkarmak, bu anormal gürültüyle çalışanların dikkatini dağıtmak ve genel olarak sinirli hareketlerde bulunmak suretiyle psikolojik gerginliğe sebebiyet vermek, bazen Daire Başkanı ve yardımcılarıyla karşılaştığınızda yüksek sesle konuşmak suretiyle amirlerinize saygısızlık etmek gibi memuriyet adabı ile bağdaştırılmayan hal ve hareketlerinizden dolayı Personel Yönetmeliği’nin 100/20 maddesine göre sorumlu görülmektesiniz.”

TERBİYEMİ BOZMAYACAĞIM

Düz de kendisine gönderilen yazıya şerh koyarak, şunları kaydetti: “22 yılını şube müdürlüğünde geçiren 35 yıllık devlet deneyimi olan ve sağlık problemi olmayan biri olarak ne ben ne de bu yazıyı okuyanlar, bu isnatları anlayabilmiştir. Kuruluşumun tüzel kişiliğine olan saygı ve adabımı sanal iddialara rağmen bugün olduğu gibi gelecekte de kaybetmeyeceğim.”

En gürültülü yere sürgün

ŞUBE Müdürü Düz, bu soruşturmadan bir süre sonra da başka bir birime atandı. “Ayağını yere vurarak yürürken çıkardığı gürültüyle personelin sinirlerini gerdiği” iddia edilen Düz, TCDD’nin “en gürültülü” birimi olan Kaynak Atölyesi’ne gönderildi. //


(Kaynak: Akşam)