BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  MEDYA

Kurtlar Vadisi'nden 17 Aralık göndermesi

Perşembe akşamının vazgeçilmez dizisi Kurtlar Vadisi Pusu'nun son bölümünde 17 Aralık operasyonuna gönderme yapıldı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- 17 Aralık operasyonu sonrası borsadaki ani düşüş ve dövizin çıkışın nasıl yapıldığı Kurtlar Vadisi Pusu'da anlatıldı.

Spekülasyonları yabancı sermayenin çıkarttığı, bunu kendilerine yakın bazı bankalar, sermaye ve medya gruplarıyla yaptığı ve onların yerli işbirlikçilerine dikkat çekildi.

Finansal güvenlik teşkilatı tarafından görevlendirilen gökçer adlı kişi savcı Leyla'ya yürüttüğü soruşturmayla ilgili bilgiler aktardı.

SİSTEM NASIL İŞLİYOR?

Savcı Leyla'nın bu kadar gözle görülür spekülasyonu nasıl bir sistemle yaptıkları sorusuna Gökçer, şu cevabı verdi:

"Borsadaki birçok şirketin çoğunluk hissesini önce hep birlikte satın alarak hisse değerlerini yükseltiyorlar. Sonra ülkemizde yaşanan siyasi, ekonomik toplumsal bir olayı medyadaki toplumsal uzantılarıyla birlikte kriz gibi gösterek ellerindeki hisseleri açığa satıp, düşüşü başlatıyorlar. Açığa sattıkları hisselerden elde ettikleri paranın tamamını aynı gü dövize çevirerek yandaş bankaları vasıtasıyla kurların yükselmesini sağlıyorlar. "

İŞBİRLİKÇİLER

Bu açıklamadan sonra Savcı Leyla, "öncelikle bunların örgütsel yapılarını çözüp, ülkemizdeki iş ortaklarını ve işbirlikçilerini çağırıp ifadelerine başvuralım. Bakalım onlar nasıl açıklayacaklar bu haksız kazancı? " diye konuştu.