BIST 9.530
DOLAR 32,50
EURO 34,87
ALTIN 2.479,81
HABER /  GÜNCEL

Binali Yıldırım'ın bacanağı Celalettin Haberdar kimdir?

İzmir Liman soruşturması kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkan ve emniyete giderek teslim olan Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, Binali Yıldırım'ın bacanağı Celalettin Haberdar kimdir?

Abone ol

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen İzmir Liman soruşturması kapsamında tutklanan AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın, İzmir Liman Soruşturması kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen bacanağı Cemalettin Haberdar teslim oldu.

Soruşturma kapsamında ihaleye fesat karıştırmak ve limanlardaki işlemlerde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla 5 ilde operasyon yapıldı ve 25 kişi gözaltına alınmıştı.

Binali Yıldırım, İzmir merkezli limanlarda usulsüzlük iddiasıyla düzenlenen operasyonda aranan bacanağı ile ilgili konuşmuş ve "Bacanağım olmazsa babam olsun, yanlışı olan varsa hesabını verir kardeşim." açıklamasını yapmıştı.

Yıldırım'ın o konuşması:

Basın mensuplarının İzmir merkezli operasyona ilişkin sorularını da cevaplandıran Yıldırım, şöyle dedi:

"Bir adli vakadır. Süreç başlamıştır yani soruşturması devam eden bir iş hakkında bizim detaylı bilgi almamız söz konusu değildir, böyle bir şeye ihtiyaç da yoktur. Yargı kendi işini yapsın. Bacanağım olmazsa babam olsun, yanlışı olan varsa hesabını verir kardeşim. Hiç kimse bunu oraya buraya istismar etmeye kalkmasın. Yeri bellidir, yurdu bellidir, giderler alırlar gereğini yaparlar."

''ŞEHİR DIŞINDAYDI HERHALDE DÖNMÜŞTÜR''

Bacanağının soruşturma kapsamında "firari" olduğu yönündeki iddiaların sorulması üzerine Yıldırım, şunları kaydetti:

"Nereye kaçacak. Adaletten kaçılmaz. Benim bildiğim şehir dışındaydı herhalde dönmüştür, gereken yapılır. Ben görüşmedim. Benim bacanağımdır ama işiyle gücüyle işim olmaz. Biz kendi işimize bakıyoruz. Kimseyi de peşinen mahkum etme hakkımız yoktur. Gidecekler sorular sorulacak, ifadeleri alınacak, ondan sonra gereği yapılacak ya beraat edecek ya mahkemeye sevk edilecek. Bu kadar basit.