BIST 9.788
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.433,02
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Bundan böyle herkesi Başbakan yargılayacak!

Hükumet tarafından hazırlanan HSYK değişikliğine bir tepki de CHP'den.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Cumhuriyet Halak Partisi İstanbul milletvekili Aykut Erdoğdu, hükumetin hazırladığı HSYK değişikliği kanun teklifine çok sert tepki gösterdi. 

İnternethaber'e konuşan Erdoğdu şunları söyledi:

BU DÜZENLEMEYLE YARGI BERBAT BİR HALE GELECEK

"Biz daha önceki referanduma karşıydık, çünkü kötüydü. 12 Eylül referandum öncesi yargı kötüydü, 12 Eylül referandumundan sonra kurulan yargı düzeni daha kötü oldu, bundan sonra yapılacak düzenlemeyle de berbat bir hale gelecek."

BUNDAN BÖYLE HERKESİ TAYYİP ERDOĞAN YARGILAYACAK

"Bu yapılan yargı düzenlemesiyle Türkiye, otoriter ve totaliter bir devlet olarak, dünya liginde, İran, Suriye gibi devletlerle aynı ligde yer alacak. Hükumetin yaptığını her hatanın bedelini halkımız ödüyor. Bu hatanın bedelini de halkımız ödeyecek. Çünkü bundan sonra her kişi fiilen Recep Tayyip Erdoğan tarafından yargılanacak, bunun adı modern köleliktir ve hiç kimseden modern köleliği sessizce kabul etmesini beklemesinler."

GEZİ OLAYLARINDA BİLE BÖYLE TEPKİ GÖRMEDİM

"Umuyorum ki TBMM'de parlamento çatısı altında bunu çözebiliriz. Ama sonuçta ne biz ne seçmenlerimiz asla kabul etmeyecek. Sosyal medyada bu değişikliğe karşı korkunç bir tepki var. Ben, Gezi Olayları sırasında bile bu kadar tepki görmedim. Halk "bu yasayı durdurun" diye bize baskı yapıyor."