BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Kurtlar Vadisi, gittikçe yapaylaşıyor

Türkiye'yi perşembe akşamları ekrana kitleyen "Kurtlar Vadisi" dizisini Burhan Ayeri, eleştirdi . Ayeri'ye göre dizideki bazı önemli karakterler orjinalliklerini yitirdi.

Abone ol

Burhan Ayeri, yazısıyla "Kurtlar Vadisi" dizisinin yapaylaştığını yazdı...

Kurtlar Vadisi'ndeki bazı önemli kahramanlar, orijinalliklerini yitirmeye başladı. Herhalde senaryo grubu ürküyor. Pala'nın Cem Ersever'liği tartışılır hale getirildi. Adamları ise aynı kimlikleri taşıyor. Yine merhum binbaşıya dönersek, dizideki görüntülerden bir dönemin yine efsane ismi 'Özel Harekatçı' İbrahim Şahin'i de hatırlamıyor değiliz. Anlayacağınız Pala 'Ersever-Şahin' koalisyonu. Akıbeti öldürülme olursa, kimden daha fazla esinlenildiği netleşecek.
* * *
Dizinin bu haftaki bölümünde, uyuşturucu tüccarı Halil İbrahim'in cezaevinden helikopterle kaçırılışı, İngiltere, Hollanda, Almanya ve hatta İsviçre'deki benzerlerini anımsattı. Hallo'nun yaşı, aklımıza İtalya'dan istenen 'Sarı Avni'yi getirdi. Genç olsa İspanya'dan iadesi talep edilen Nejat Daş diyebilirdik. Bu kritik bölümde de dışarıdan fazlaca esinlenme gördük. En ilginç olan taraf, H.İbrahim'in dünyanın en ünlü cezaevi firarisi olan Henri Charriere'nin hayatını yazdığı kitabı okurken gösterilmesiydi. Kelebek -Papillon- adlı bu kitap daha sonra film yapılmış, başrolünü Dustin Hoffman oynamıştı. Büyük Okyanus'taki bir Fransız sömürgesi olan Şeytan Adası'ndan -Devil's Island- kaçabilen tek mahkum Charriere'in zorluklarını Hallo'ya yaşatmadılar. Polat Alemdar, onu kuş gibi uçuruverdi.
* * *
Kurtlar Vadisi'nde Doğu Paşa'nın ağzından yine önemli laflar edildi. "Çakal, içeride vatan vatan diye inliyor. Onun yetiştirdikleri okullara bomba yerleştiriyor. Bizim yetiştirdiklerimiz düşman ülkelerin okullarına bile bomba koymaz" bunlardandı. Kuzey Osetya'dan bir çağrışım sezdik. Polat'ın helikopterden korkan Memati'ye söylediği "Yukarısı daha güvenli. Hiç olmazsa trafik yok" lafını alıp başköşeye yerleştirdik. İstanbul'un bugünlerdeki 'Bayram keşmekeşi'yle dalga geçer gibiydi!

YAZI: Burhan AYERİ