BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Kurtarma komedisi!

Baz istasyonunun tepesine çıkan şahsı kurtarma operasyonu komediye dönüştü

Abone ol

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde bir kişi, 52 metre yükseklikteki baz istasyonunun üzerine çıkarak intihar etmek istedi.

Diyarbakır nüfusuna kayıtlı olan ve Antalya'da yaşayan Ali Reşit isimli vatandaş Adıyaman'ın Kahta ilçesine gelerek Bayrak Mahallesi'nde Türk Telekom'a ait 52 metre yüksekliğindeki baz istasyonuna çıktı.

İntihara teşebbüs eden şahsı ikna etmek için olay yerine polis ekiplerinin yanı sıra, sağlık, sivil savunma ve itfaiye ekipleri geldi. 37 yaşındaki Ali Reşit'in kimliği olmadığı ve kimlik çıkaracak parası olmadığı için intihar ettiği öne sürüldü. Baz istasyonuna çıkan şahsın inmesi için uzun uğraşlar verildi. Polisin ikna çabalarına vatandaşlar da Türkçe ve Kürtçe destek verdi.

MEGAFONDAN SES ÇIKMADI

Polis ekipleri megafonla şahsı ikna etmek istedi fakat megafondan yeterli ses gelmeyince Milli Eğitim Müdürlüğü'nden mikrofonlu hoparlör getirtildi. Polis ekipleri bu kez hoparlörle şahsı ikna etmeye çalıştı fakat sonuç vermeyince Kürtçe bilen bir kişi mikrofonu eline aldı. Olay yerine Kahta Kaymakamı Sertel Otcu ve Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak da gelerek şahsın aşağı inmesini bekledi.

Olay yerinde bekleyen itfaiye ve Göksu EDAŞ'a ait araçların merdivenleri şahsın bulunduğu yüksekliğe ulaşamadı.

Polisler Kaymakam'ın geldiğini söyleyince şahıs baz istasyonundan inmeye karar verdi.


Baz istasyonunun yüksek olması ve rüzgarlı hava nedeniyle üşüyen şahıs direkten inerken belirli aralıklarla duraksadı ve üşüyen ellerini cebine koyarak ellerini ısıttı. Şahıs aşağı indiğinde ise soğuğun etkisiyle üşüyen vücudunu ısıtmaya çalıştı. Oturduğu yerde kıvranan şahsa sigara verildi.

Polis ekipleri Ali Reşit'i sağlık kontrolü için Kahta Devlet Hastanesi'ne götürdü. Kahta Kaymakamlığı şahsın Antalya'da yaşadığını fakat evsiz olduğunu belirterek psikolojik sorunları olduğunu açıkladı.

Ali Reşit'in parasızlık yüzenden nüfus cüzdanı çıkartamadığı ifade edilirken, şahsın 2007 yılı içerisinde Sinop'ta da intihara teşebbüs ettiği öğrenildi.