BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  EKONOMİ

Çevre Garantili Bonus

Garanti Bankası'nın çevreye duyarlı Bonus Card, 1. yaşını doldurdu.

Abone ol

Garanti Bankası’nın, doğanın korunmasına katkıda bulunmak isteyen kredi kartı kullanıcıları için sunduğu Çevreye Duyarlı Bonus Card, 1. yaşını doldurdu. Çevreye Duyarlı Bonus Card kullanıcılarının yıl boyunca harcama tutarına ve kart çeşidine göre kazandığı bonusların %10 ile %30’ arasında değişen bölümü, WWF-Türkiye’nin (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) çalışmalarına aktarıldı. Kart sahiplerinin de katkıda bulunduğu projeler arasında, kuraklığı ve etkilerini değerlendiren “Kuraklık: Yeryüzünün Sessiz Felaketi” adlı rapor ile biyolojik çeşitlilik açısından büyük öneme sahip olan “İğneada”da yürütülen çalışmalar yer alıyor.

Çevreye Duyarlı Bonus’un 1. yılında bilgi veren Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Elvan Bilge, “Küresel ısınma ve kirliliğin dünya gündemini ciddi şekilde işgal ettiği günümüzde, doğanın korunmasıyla ilgili çalışmalara katkıda bulunmak isteyen müşterilerimize aracı olmaktan mutluluk duyuyoruz. Böylece, Garanti Bankası’nın doğanın korunması konusunda uzun yıllardır yaptığı katkıya, kart kullanıcılarını da ortak ediyoruz. Çevreye Duyarlı Bonus Card kullanıcılarının bonusları, 15 yıldır desteklediğimiz WWF-Türkiye’nin iki önemli çalışmasına destek verdi. 2008 yılında da kart sahiplerimize doğanın korunması konusunda doğru projelere destek verebilmeleri için aracı olmaya ve bu önemli konuda kamuoyununun duyarlılığını artıracak çalışmalar yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

WWF-Türkiye Genel Müdürü Dr. Filiz Demirayak; “Çevreye Duyarlı Bonus’un 1. doğum gününü kutladığımız 2 Şubat’ta, aynı zamanda “Dünya Sulak Alanlar Günü”nü kutluyoruz, “Kuraklık: Yeryüzünün Sessiz Felaketi” adlı raporumuzda; kuraklık, neden ve etkileriyle, WWF-Türkiye’nin Akdeniz Havzası ve Türkiye için çözüm önerilerini hazırladık. Kuraklığın ekonomik, sosyal ve çevresel maliyetlerini sunan raporda, 2007 yazında ülkemizde bulunan sulak alanların durum değerlendirmesi de yer alıyor. Diğer yandan WWF-Türkiye olarak İğneada’da Çevre ve Orman Bakanlığı’nın “Biyolojik Çeşitlilik ve Doğal Kaynak Yönetimi Projesi” kapsamında yaptığımız uygulama ve çalışmalarla alanın biyolojik çeşitliliğinin korunması ve yöre halkının kalkınmasına yönelik planlama ve uygulamalar yaptık. Önümüzde yapılacak çok iş var ve Çevreye Duyarlı Bonus kart kullanıcılarının desteği bizim için çok değerli” dedi.