BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

KÜRTAJ CİNAYETİ SANIĞI YEĞENDEN İLGİNÇ PLAN

Bursa’nın Mudanya ilçesinde 3 bin liralık kürtaj parası yüzünden amca ve yengesini döverek bayılttıktan sonra yastıkla boğarak öldürdüğü idd...

Abone ol

Bursa’nın Mudanya ilçesinde 3 bin liralık kürtaj parası yüzünden amca ve yengesini döverek bayılttıktan sonra yastıkla boğarak öldürdüğü iddia edilen yeğen, sevgilisiyle birlikte adliyeye sevk edildi. Şüpheli yeğenin, vahşetten 3 gün önce amca ve yengesini ziyaret bahanesiyle Hamitler Kent Mezarlığına götürdüğü, sevgilisinin ise bu sırada eve girip para aradığı öne sürüldü.
Çocukları olmayan Arif Aksu (84) ve eşi Fahriye Aksu (76) çifti, Ömerbey Mahallesi Bahar Sokak’taki yazlıklarında vahşice öldürülmüş olarak bulundu. Yapılan incelemede, çiftin darp edildikten sonra boğularak öldürüldüğü belirlendi.
Olayla alakalı soruşturma başlatan polis, yaşlı çiftin merkez Osmangazi ilçesi Setbaşı Mahallesi’ndeki evinde de incelemelerde bulundu. Dağınık olan evde bir şeyler arandığını belirleyen polis, cinayetin para yüzünden işlenmiş olabileceği ihtimali üzerinde durmaya başladı. Yaşlı çiftin 3 gün önce Mudanya’daki evine ziyarete gelen 23 yaşındaki yeğeni Gökhan A. ve 25 yaşındaki sevgilisi Seda T., ifadeleri alınmak üzerine gözaltına alındı. Sorgunun ardından vahşet gün yüzüne çıkarken, Gökhan A.’nın cinayeti 3 bin liralık kürtaj parası yüzünden işlediği öne sürüldü.
Şüpheli yeğenin, yeni bir ev alma hazırlığı içinde olan amcasının bankadan para çektiğini öğrenince vahşetten 3 gün önce amca ve yengesini mezarlık ziyareti bahanesiyle Hamitler’e götürdüğü, sevgilisinin ise bu sırada eve girip para aradığı ortaya çıktı. Hiç çocukları olmayan yaşlı çiftin ise, nişan hazırlıkları içinde olan yeğenine 5 bin lira para ayırdığını komşularına söylediği öğrenildi.
Zanlılar, "kasten iki kişiyi öldürmek" suçundan adliyeye sevk edildi. 11 ay önce "cinsel istismar ve yağma" suçundan gözaltına alındığı iddia edilen Gökhan A.’nın, ilk ifadesinde, hamile kalan sevgilisinin bebeğini aldırmak için amcasından 3 bin lira para istediğini, bu yüzden aralarında tartışma çıktığını ve amcasının kendisine küfretmesi üzerine çifti vurup bayılttığını ve hırıltı seslerinin duyulmaması için de kafalarına bir yastık bırakıp evden ayrıldığını söylediği öğrenildi.
Cinayet sırasında araçta beklediği öğrenilen Seda T. ise olayla bir ilgisinin olmadığını, sevgilisinin para istemek için amcasının evine gittiğini anlattı.
Bu arada polis şüpheli yeğen Gökhan A.’nın iki evde de arayıp bulamadığı parayı yazlıkta ele geçirdi. Yeni bir ev alacak olan çiftin vahşetin yaşandığı yazlığında arama yapan polis, mutfaktaki bir tencerenin içine gizlenmiş 28 bin euro ve 24 bin TL’ye el koydu.
(İHA)