BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

KOLU KESİLEN ÇOCUĞUN AİLESİNDEN İHMAL İDDİASI

Adana’da parkta oynarken kaydıraktan düşen 9 yaşındaki çocuğun kolu, kırık nedeniyle hastanede alçıya alınmasından 3 gün sonra kangren olduğ...

Abone ol

Adana’da parkta oynarken kaydıraktan düşen 9 yaşındaki çocuğun kolu, kırık nedeniyle hastanede alçıya alınmasından 3 gün sonra kangren olduğu gerekçesiyle kesildi. Aile hastanenin ihmali olduğunu ileri sürerek Cumhuriyet Savcılığına şikayette bulundu.
Edinilen bilgiye göre olay, merkez Seyhan ilçesine bağlı Gürselpaşa Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, ilköğretim 3. sınıf öğrencisi Mert Taştan (9), 27 Nisan 2013 günü akşam üzeri evlerinin yanında bulunan parkta kaydıraktan aşağı atlamak isterken dengesini kaybederek kolunun üzerine düştü. Annesi Gülşen Taştan’ın (38) yanına giderek düştüğünü ve kolunun çok ağrıdığını söyleyen çocuk, Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi acil servisine kaldırıldı. Çekilen filmde çocuğunun kolunun kırıldığı ortaya çıktı. İddiaya göre doktor, çocuğun kolundaki yaraya pansuman yapmayarak kolu alçıya aldı. Anne Taştan, yaraya pansuman yapılmasını istedi ancak doktor gerek olmadığını söyleyerek, ağrısı kesici ilaç verip hastayı taburcu etti. Anne Taştan, kolundaki ağrının geçmemesi üzerine 29 Nisan günü oğlunu tekrar hastaneye götürdü. Hastanede çocuğun alçısı açılarak doktor tarafından kontrol edildi ancak, "Bir şey yok" denilerek tekrar gönderildi. Ağrısı dinmeyen çocuk, sabah tekrar hastaneye götürüldü. Taştan’ı muayene eden doktor, ilk tedaviyi yapan doktoru arayıp görüştükten sonra çocuğu Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’ne sevk etti. Küçük Mert, burada muayeneye edilerek tahlilleri yapıldı. Çocuğun kolu açılıp bakıldığında kangren olduğu, kesilmemesi halinde bütün vücuda yayılıp çocuğun hayatını kaybetmesine neden olacağı belirtildi. Bunun üzerine aile çocuğun kolunun kesilmesine razı oldu. Taştan’ın sağ kolu omzunun hemen altından kesildi. Uyanıp kolunun olmadığını görünce ruh sağlığı bozulan çocuğa psikolojik destek verilmeye başlandı.
Anne Taştan, oğlunun kolunun hastanenin ihmali sonucu kesilmek zorunda kaldığını ileri sürerek, "Oğlumun kırılan kolunda kanama vardı. Hastaneye gittik ancak doktorlar bizimle yeteri kadar ilgilenmedi. Kolu sadece alçıya alındı. Yara ne pansuman edildi ne de bir antibiyotik verildi. Tetanos olması ihtimaline karşılık iğne bile yapılmadı. Ben doktora söyledim ama doktor elinde cep televizyonuyla film izliyordu bizimle hiç ilgilenmedi. Oğlum ağrıdan duramadı, hastaneye ikinci kez gittik ama yine ilgilenen olmadı. Üçüncü kez gittiğimizde başka doktor oğluma bakıp kolunun kötü olduğunu gördü, ilk doktorunu aradı ve bizi Balcalı’ya sevk ettiler" dedi.
Taştan, Balcalı Hastanesi’nde oğlunun koluna bakan doktorların, "Ya kolu ya da hayatı" dediklerini belirterek, "Oğlumu kaybedeceğime kolunu kaybetme riskine girdim. Aksi taktirde oğlum ölecekti. Kolu yanlış tedaviden dolayı çürümüş. Ben doktordan ve hastaneden şikayetçiyim. Onların ihmali olduğu için Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundum" diye konuştu.
Taştan, oğlunun kolu kesilmeden önce okuyup doktor olmak istediğini ancak bu olaydan sonra doktorlardan nefret ettiğini, artık doktor olmak istemediğini söylediğini kaydetti.
Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi yetkilileri ise çocuğun 27 Nisan 2013 günü akşam acil servise getirildiğini, ortopedi bölümüne sevk edildiğini, burada filmi çekildikten sonra kolunun alçıya alındığını, 1. sınıfta tetanos iğnesi yaptırdığı için bu iğneye gerek görülmediğini, çocuğa gerekli bütün müdahalelerin yapıldığını bildirdi.
(İHA)