BIST 9.709
DOLAR 32,51
EURO 34,81
ALTIN 2.428,09
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Emaar Properties gelirleri yükseliyor

Emaar Properties 2013 yılı ilk çeyrek gelirlerini 574 milyon dolara yükseltti

Abone ol

Emaar Properties 2013 yılı ilk çeyrek gelirlerini 574 milyon dolara yükseltti

Geliştirdiği Gayrimenkul projelerinin yanı sıra, AVM, Konaklama, Eğlence gibi iştirakleriyle dünyanın en büyükleri arasında yer alan Emaar Properties, açıkladığı 151 milyon Dolar net kârla geçen yılın son çeyreğinde (2012 Ekim - Aralık) elde ettiği 139 milyon Dolar net kârdan yüzde 9 daha yüksek bir gelir elde etti.

Şirket, 2013'ün ilk çeyreğinde gelirlerini 574 milyon dolara yükselterek dikkat çekici bir büyüme kaydetti. Bu rakam, şirketin 2012 yılı ilk çeyreğinde elde ettiği 496 milyon dolar tutarındaki gelir rakamını yüzde 16 oranında artırdığını gösteriyor.

Emaar Properties Yönetim Kurulu Başkanı Mohamed Alabbar, kaydedilen bu gelişmeyi şöyle değerlendirdi: "Emaar'ın 2013 yılı ilk çeyreğine ilişkin rakamları, Dubai Gayrimenkul, perakende ve Konaklama sektörünün dikkat çekici bir şekilde yeniden canlandığını ve yatırımcıların Emaar tarafından geliştirilen gayrimenkullere duyduğu sarsılmaz güveni açıkça ortaya koymaktadır. Devam etmekte olan dünya standartlarındaki yeni gayrimenkul projelerimizle kentin ekonomik büyümesine daha fazla katkıda bulunurken, sektördeki lider konumumuzu da sağlamlaştırmış bulunuyoruz. Dubai ve uluslararası piyasalardaki yatırımcıların yeni projelerimize duyduğu yoğun ilgi, küresel bir iş ve Yatırım merkezi olarak Dubai'nin konumunu bir kez daha vurgulamaktadır."

Şirketin en önemli ülke iştiraklerinden biri olan Emaar Türkiye CEO'su Ozan Balaban da, Emaar Properties PJSC'nin gösterdiği performanstan duyduğu mennuniyeti belirterek "Bünyesinde bulunduğumuz şirketin her geçen yıl biraz daha güçlenmesi hem yatırımcılarımıza, hem de çalışanlarımıza güven verirken, önümüzdeki yıllarda Emaar Square projesinin hizmete girmesiyle birlikte Sürdürülebilir gelirlerde de önemli artış sağlanacaktır" diyerek Türkiye'deki yatırımların Emaar için önemini vurguladı.