BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Kürt-Türk kardeştir mitingi

İşçi Partisi tarafından düzenlenen Birlik ve Kardeşlik Mitingi'nde binlerce kişi, ABD aleyhine slogan atıp pankartlar taşıdı.

Abone ol

Diyarbakır'da İşçi Partisi'nin (İP) düzenlediği "Birlik ve Kardeşlik Mitingi"ne yaklaşık binlerce kişi katıldı. Artık Diyarbakır'dan Brüksel'e gidilmediğini belirten İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Ankara'nın yolu Diyarbakır'dan geçiyor" dedi.

İstasyon Meydanı'nda saat 11.30'da başlayan mitinge Türk bayraklarıyla gelenlerin, Atatürk'ün, dönemin Kürt beyleriyle çekilen fotoğraflarını taşımaları dikkati çekti. Türkü ve şarkılarla coşan kalabalık, "Diyarbakırlım her zaman yanımızda oldu, sen aç iken tok yatmak bize haram olsun", "Diyarbakır Büyük Ortadoğu Projesi'nin değil, Türkiye'nin yıldızı", "Türk-Kürt kardeştir, Amerika kalleştir" ve "Katil ABD defol" yazılı pankartlar açtı.
Mitinge Mardin, Kayseri, Ankara ve Muğla'dan de gelenler oldu.

Perinçek'in sözleri

Perinçek mitingde önünde bir çelik kalkanla konuştu. "Şu anda ABD'nin bütün uzay araçları Diyarbakır'ı gözetliyor" diyen Perinçek, şunları söyledi:
"Yalnız Washington'ın değil, bütün dünyanın gözü şimdi Diyarbakır'da. Gözlerini dört açsınlar, işte en büyük bayrak Diyarbakır burçlarında dalgalanıyor. Washington'a, Brüksel'e, Tel Aviv'e Diyarbakır'dan bayrak gösteriyoruz" diye konuştu. Diyarbakır'da omuz omuza vererek tek yürek, tek kuvvet olarak ABD'ye meydan okunduğunu vurgulayan Perinçek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu büyük milleti yeniden ırklara bölmek imkânsızdır. Türk, Kürt öz kardeşiz, tek milletiz. Diyarbakır'daki bu kucaklaşma, binlerce yıllık kucaklaşmanın mührüdür. Türkiye'yi 20 yıldır yönetenler Diyarbakır'ı kendi planlarının üssü yapmak istiyor. 'AB'nin yolu Diyarbakır'dan geçer' dediler. Artık Diyarbakır-Brüksel yolu kapalıdır."

Mahruki de konuştu
AKUT Başkanı Nasuh Mahruki de din, dil, ırk ayrımı yapmadan bugüne kadar yurtiçi ve yurtdışında 745 can kurtardıklarını kaydederek, ayrışma ve kopmanın Anadolu toplumuna yabancı olduğunu, dışarıdan Türkiye'ye sokulmak istendiğini belirtti. Mahruki, "Her zamandan daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var" dedi.