BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.471,56
HABER /  POLİTİKA

Kürt aydın ağzındaki baklayı çıkardı

Diyarbakır Bağımsız Milletvekili adayı Şerafettin Elçi, terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'la ilgii dileğini açıkladı.

Abone ol

BDP'nin Diyarbakır'da bağımsız milletvekili adayı olarak desteklediği Katılımcı Demokrasi Partisi (KADEP) eski genel başkanı Şerafettin Elçi, Kürtler'in ulusal birliğinin güçlendirilmesi için önemli adımlar atıldığını söyledi.

Elçi, "Gün gelecek gerillaların cenazelerini değil kendilerini canlı bir şekilde karşılayacağız, zindandaki arkadaşlarımız aramızda göreceğiz. Sürekli hasretini çektiğiniz ve bedenlerinizi uğruna ateşe verdiğiniz başkan Apo da aramızda olacak" dedi.

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir İlçesi'nde seçim çalışmalarını sürdüren Şerafettin Elçi, şöyle konuştu:

"Kürtler'in, ölüm, sürgün ve işkencelere maruz kalmasını istemiyorsak, birliğimizi güçlendirmeliyiz. Kürt halkının demokratik hak ve istemlerine baskı, işkence ve gözaltılar ile yanıt veren AKP Hükümeti'ne 12 Haziran'da asla unutulmayacak bir sille atacağız. Bloğun sandıkta güçlü çıkması, Kürt halkını aynı zamanda temsiliyetini güçlendirecektir. Gün gelecek gerillaların cenazelerini değil kendilerini canlı bir şekilde karşılayacağız, zindandaki arkadaşlarımız aramızda göreceğiz. Sürekli hasretini çektiğiniz ve bedenlerinizi uğruna ateşe verdiğiniz başkan Apo da aramızda olacak."