BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,74
ALTIN 2.410,46
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan Said-i Nursi'yi tanımıyor!

BDP'nin desteklediği bağımsız adaylardan Altan Tan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Said-i Nursi'yle yüklendi.

Abone ol

BDP'nin Diyarbakır'da desteklediği bağımsız milletvekili adaylarından Altan Tan, "Başbakan, ne Allah'ın bize verdiği hakları ne de AB hukukunu tanıyor. Onun için direnişten başka bir yolumuz yoktur" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında her yıl 28 Mayıs'ta binlerce kişinin ziyaret ettiği Lice İlçesi'ne bağlı Duru Köyü'ndeki Eshab-ı Keyf Mağarası'nı ziyaret eden Altan Tan, büyük bir ilgi ile karşılandı. Terör örgütü PKK ve elebaşı Abdullah Öcalan lehine sloganların da atıldığı ziyaret sırasında konuşan Altan Tan, Kürt halkının artık beklemeye tahammülünün kalmadığını anlatırken şöyle dedi:

"Başbakan diyor ki 'Ne aceleniz var?' Başbakan, ne Allah'ın bize verdiği hakları ne de AB hukukunu tanıyor. Onun için direnişten başka bir yolumuz yoktur. Başbakan ne Kuran'da belirtilen hakları ne de Said-i Kurdi'yi tanıyor. Binlerce evladımızın mezarı bile hala belli değil. Yüz binlerce evladımız hala zindanlarda."

Altan Tan daha sonra mağarayı ziyaret edenlerle birlikte, "Yarabbi, tüm hakların arasındaki nifak tohumlarını ortadan kaldır, zalimleri kahret, bütün mazlumların hakkını sen sağla. Ateş yanan bu coğrafyaya rahmetini indir, bütün halkların kardeş olacağı bir dünya nasip et" diyerek dua etti.