BIST 9.973
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.427,33
HABER /  SEÇİM

Kürkçü Atilla Kart haberini yalanladı!

Cumhurbaşkanlığı seçim yarışında ismi kesin olan tek aday CHP ve MHP'nin ortak adayı Ekmeleddin İhsanoğlu. En çok merak edilen aday ise HDP'nin adayı.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Kulisler bu iddiayla çalkalanıyor. CHP ve MHP'nin ortak aday açıklamasının ardından gözler parlamentodaki diğer iki partiye çevrildi.

İktidar partisinin adayının Başbakan Erdoğan olacağına kesin gözüyle bakılırken HDP'nin ne yapacağı ise merak konusu.

HDP Cumhurbaşkanlığı yarışında hala isim açıklamadı. Partinin genel görüşüne bakıldığında Selahattin Demirtaş'ın aday olmasına kesin gözüyle bakılıyor fakat kulisler arayışta devam edildiğini söylüyor. 

KÜRKÇÜ SELAHATTİN DEMİRTAŞ HABERİNİ YALANLADI

Bazı haber sitelerinde çıkan Selahattin Demirtaş'ın adaylığının kesinleştiği haberlerinin tamamen yalan olduğunu belirten Ertuğrul Kürkçü, aday belirleme çalışmalarının hala devam ettiğini belirterek, "adayımızın kesinleşmiş olduğu haberleri hem mantık, hem siyaset, hem de hukuk dışı" dedi.

RIZA TÜRMEN'E TEKLİF GÖTÜRÜLMÜŞTÜ

PROF. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun ortak cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanmasıyla HDP-BDP cephesi de hareketlenmiş ve HDP'nin kendi partisinden olmayan bir aday göstereceği konusu gündeme gelmişti. 

İhsanoğlu’nun adaylığına tepki gösteren CHP milletvekilleri ile sol/ sosyal demokrat tabanının da desteğini alabilecek bir aday arayışına giren HDP-BDP kurmayları, CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen’e “Adayımız ol” teklifi götürdü.

TÜRMEN REDDETMİŞTİ

'Onur duydum' diyen Türmen, CHP'de devam edeceğini açıkladı. HDP ile adaylık konusunda görüşme yaptıklarını belirten Türmen, teklifi reddetme kararının tamamen kendisine ait olduğunu söyledi.

ATİLLA KART'A TEKLİF

Selahattin Demirtaş'ın adaylığının "cepte" olduğu konuşulsa da BDP'de sol/ sosyal demokrat tabanının da oy verebileceği isim arayışında yarış kızışıyor. Rıza Türmen'in red cevabından sonra, yine kendi partisi dışında arayışlara giren HDP'nin CHP Konya milletvekili Atilla Kart'a adaylık teklifi götürüleceği konuşuluyor. 

İddiaya göre, HDP'li Sırrı Süreyya Önder, genel kurulda sohbet esnasında Atilla Kart'a "adayımız sizsiniz" demiş. Atilla Kart'ın ise Önder'in bu sözlerine karşılık ortada öneri niteliğinde bir teklif olmadığı için bir karşılık vermediği konuşuluyor. 

Atilla Kart'ın daha sonra yakın çevresine, "böyle bir hava olduğunu sezinliyorum ama aşama kazanmış, sonuçlanmış bir durum söz konusu değil, yine de kişisel olarak onore edici şeyler" dediği öne sürüldü.  

Atilla Kart'ın ismi CHP'nin Cumhurbaşkanı adayları arasında da geçmişti.

ERTUĞRUL KÜRKÇÜ ATİLLA KART İDDİASINI YALANLADI

İnternethaber'e konuşan Ertuğrul Kürkçü, CHP Konya milletvekili Atilla Kart'a teklif götürüldüğü haberlerini yalanladı. Hiçbir zaman akıllarından Atilla Kart isminin geçmediğini söyleyen Kürkçü, "bizim başka partilerde bir arayışımız söz konusu değildir" dedi!