BIST 10.007
DOLAR 32,33
EURO 34,72
ALTIN 2.436,54
HABER /  GÜNCEL

Polis polise kelepçe vurdu

Ankara'da başlatılan böcek operasyonu kapsamında tutuklanan polislere kendi meslektaşları tarafından kelepçe vurulması ilginç anlara neden oldu.

Abone ol

Ankara'da başlatılan böcek operasyonunda gözaltına alınan 11 emniyet mensubuna sağlık kontrolü yapılmaya götürülürken kendi meslektaşları tarafından kelepçe takılması şaşırtıcı karşılandı.

Soruşturmayla ilgili savcılığın talebi ile emniyet tarafından hazırlanan raporda ise, polislerin herhangi bir suç kaydının bulunmadığını, "suç işlemek amacıyla kurulmuş herhangi bir yapılanma ile ilişkilerine rastlanılmadığı" belirtildi.

SAVCI SORDU, EMNİYET RAPOR HAZIRLADI

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın çalışma ofisinde bulunduğu iddia edilen dinleme cihazlarına ilişkin soruşturmayı yürüten Savcı Durak Çetin, gözaltına alınan 11 polis şefiyle ilgili Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden bilgi istedi. Emniyet savcının talebi üzerine araştırma tutanağı sundu.

"HERHANGİ BİR YAPILANMAYLA İLİŞKİYE RASTLANMADI"

Savcı emniyetten polis şeflerinin yabancı istihbarat kuruluşları ve herhangi bir illegal örgütle bağlantılarının araştırılmasını istedi.

Savcı Çetin'in talimatı doğrultusunda gözaltındaki polis şefleriyle ilgili araştırma yapan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, polislerin herhangi bir suç kaydının bulunmadığını tespit etti. Polis şeflerine ilişkin herhangi bir terör örgütü veya suç örgütü irtibatları ile ilgili belge bulunamadığını belirten emniyet, "Suç işlemek amacıyla kurulmuş herhangi bir yapılanma ile ilişkilerine rastlanılmamıştır" raporu sundu.

"BAĞLANTI TESPİT EDİLEMEDİ"

Raporda polislerle ilgili şu bilgiler dikkat çekti: "Şüphelilerin eylemlerinin herhangi bir örgüt (Terör Örgütü-Suç Örgütü) faaliyeti kapsamında ya da yabancı bir devlet adına/yararına gerçekleştirip gerçekleştirmedikleri ile ilgili tespit yapılamamış ayrıca şüphelilerin herhangi bir yabancı devlet ve istihbarat kurumu veya yabancı kurum- kuruluşlar ile bağlantıları tespit edilememiştir."

Emniyet ayrıca savcılığa polis şeflerinin görev amacıyla gittiği seyahatlerin havalimanı görüntülerini de sundu.

DİNLEME KAYITLARI DOSYADA YOK

Gözaltına alınan polislerle ilgili dinleme kararı alan savcılığın polislere ait tapeleri soruşturma dosyasına koymadığı belirlendi. Müvekkillerine ait dinleme tapeleri ve emniyet fezlekesini görmek isteyen avukatların taleplerinin de savcılık tarafından geri çevrildiği ortaya çıktı. Avukat Mehmet Sürer, soruşturma kapsamında hiçbir yasal dayanağı ve delili olmadığı halde ismi geçen polislerin hedef yapıldığını belirtti.

PARMAK İZİ ALINMADI, KAMERA KAYITLARI İNCELENMEDİ

MİT görevlilerinin aramayı kameraya çekmemesi ve binada bulunan mevcut kamera kayıtlarını incelememesi tartışma konusu oldu. Cihaz üzerinde parmak izi çalışması ve DNA araştırması da yapılmadığı ortaya çıktı.