BIST 10.004
DOLAR 32,37
EURO 34,76
ALTIN 2.428,50
HABER /  GÜNCEL

Mobilya sektörü düğünlerle canlanacak

Asortie Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Erat, durgun bir dönem geçiren mobilya sektörünün, düğün sezonunda açılacağını söyledi. <br/>Er...

Abone ol

Asortie Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Erat, durgun bir dönem geçiren mobilya sektörünün, düğün sezonunda açılacağını söyledi.
Erat, yaz sezonunun ihracatın en verimli dönem olması gerekirken, Ortadoğu’daki sıkıntılar yüzünden 3 aydır zor bir süreçten geçildiğini söyledi. Ülkemizdeki genç nüfustan umutlu olduklarını belirten Erat, şunları belirtti: "Ülkemizde düğün için yaz ayları tercih edildiği gibi yurtdışında da bu aylar tercih ediliyor. Önümüzdeki aylar düğünlerin bollaştığı aylar. Evlenen gençler yatak, mobilya, kanepe alacaklar. Bu 3-4 ay sektörün tüm durgunluğunu giderecek, telafi edecek aylar. Türk gençleri ve özellikle Arap gençleri artık klasik Türk mobilyası tercih ediyorlar. Özellikle yurt içi ve yurt dışı fuarları iyi takip ediyoruz. İnşallah önümüz açık. Türkiye’de her yıl yaklaşık 1 milyon genç evleniyorsa Ortadoğu ve Arap gençlerini de düşünürsek muazzam bir rakam ortaya çıkıyor. İşlerimiz daha iyi olacak" dedi.
Genç işadamı Murat Erat, Türkiye’nin klasik mobilya denince akla gelen birkaç markasından biri olduklarını ve 50 ayrı ülkeye ihracat yaptıklarını belirterek, Türklerin ve özellikle Arapların artık daha çok klasik mobilya tercih ettiklerini sözlerine ekledi.
(İHA)