BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,61
ALTIN 2.388,97
HABER /  GÜNCEL

Küresel ısınmaya karşı 3 bin imza

Çağdaş Gençlik Derneği'nin Başkanı, küresel ısınmaya dikkati çekmek amacıyla3 bin imza topladı.

Abone ol

Mersin'de faaliyet gösteren Çağdaş Gençlik Derneği'nin (ÇGD) Başkanı Ufuk Bay, küresel ısınmaya dikkati çekmek amacıyla topladıkları 3 bin imzayı, Cumhurbaşkanı ve bakanlıklara göndererek önlem alınmasını isteyeceklerini bildirdi.

Bay, kışlık kıyafetler giymiş dernek üyesi bir grupla Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde (MGC) düzenlediği toplantıda, her geçen gün etkisini hissettiren küresel ısınmaya karşı Türkiye'de de bir an önce önlem alınması gerektiğini söyledi.

Başlattıkları kampanyada 3 bin imza topladıklarını belirten Bay, ''Bu imzaları, Cumhurbaşkanı başta olmak üzere, ilgili bakanlık ve kurumlara göndereceğiz'' dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından 4 yıl önce projelendirilen Hidrojen Enerji Enstitüsü Merkezi'nin Türkiye'de kurulmasının planlandığını ifade eden Bay,şunları kaydetti:

''Bütün masrafları BM tarafından karşılanacak olan bu proje, Karadeniz'in altındaki hidrojen sülfürün temiz enerji kaynağı olarak kullanılmasını esasına dayanıyordu. Ne yazık ki 4 yıldır arazi tahsisi yapılmadığı için projenin başka bir yere kaydırılması söz konusu.''

Bay, açıklamasında, insanları bu konuda bilinçlendirmek için maçlar öncesinde bilgilendirme toplantıları yapılması, camilerde fetva okunması, okullarda dersler verilmesini önerdi.