BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,80
ALTIN 2.399,54
HABER /  GÜNCEL

Papazlara kontör dayağı

Artvin’e turist olarak gelen 2 Gürcü papaz, tartıştıkları 3 kişi tarafından dövüldü. 3 kişi hakkında soruşturma başlatıldı...

Abone ol

ARTVİN’in Borçka İlçesi'ne turist olarak gelen 2 Gürcü papaz, tartıştıkları 3 kişi tarafından dövüldü. Yaralanan papazlar Artvin Devlet Hastanesi’nde tedavilerinin ardından ülkelerine giderken, papazları dövdükleri öne sürülen 3 kişi hakkında soruşturma başlatıldı.

27 Mayıs’ta Ardahan’ın Posof ilçesinde bulunan Türkgözü Sınır Kapısı’dan Türkiye’ye giriş yapan 5 Hıristiyan papaz, aynı gün Artvin’in Borçka ilçesine geldi. Burada bir otelde konaklayan Gürcistan uyruklu papazlardan Levan Bregvadze (36) ve Teimuraz Bekurıhsvili (31) gece otelden çıkarak Borçka ilçe merkezinde bir süre dolaştı. Kontör satın almak için girdikleri bir işyerindeki 3 kişi ile papazlar arasında başlayan sohbet, önce yerini tartışmaya, sonra da kavgaya bıraktı. 3 kişinin saldırısına uğrayıp dövülen papazlar, polislerin müdahalesi ile kurtarıldı.

Borçka Devlet Hastanesi’nde ilk tedavilerinin ardından ambülansla Artvin Devlet Hastanesi’ne götürülen papazlar, burada bir gece doktor kontrolünde kaldı. Dün hastaneden ayrılan papazların Sarp Sınır Kapısı’ndan Gürcistan’a geçtikleri belirtildi.

Olay sonrasında gözaltına alınan 3 kişi hakkında Borçka Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.