BIST 10.320
DOLAR 32,27
EURO 35,07
ALTIN 2.467,55
HABER /  POLİTİKA

Gerets kızgın değil üzgün

Gerets dönemi sona erdi. Oldukça duygusal anlar yaşadı Gerets'in ayrılık sonrası hisleri şöyleydi:

Abone ol

Galatasaray'da teknik direktörlük görevini bırakan Erik Gerets, kulüp başkanı Özhan Canaydın'la yaptıkları birkaç görüşmenin ardından görevinden ayrıldığını açıkladı.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basın mensuplarına açıklamada bulunan Gerets, oldukça duygusal anlar yaşadığı bu toplantının Galatasaray ile vedalaşması olduğunu belirterek, ''Başkanımla olan bir kaç toplantıdan sonra, herkesin kendi yoluna devam etmesinin en doğrusu olacağına karar verdik'' dedi.

Bu kararın kendisini çok üzdüğünü ve ilk başta şaşırttığını ifade eden Belçikalı çalıştırıcı, ''Ama başkanı anlayabiliyorum. Bir başkan olarak gerekli sorumlulukları üstlendiğini anlayabiliyorum. Bu sektörde başkanlık makamında yüzde 100 hemfikir olmasan da bazı kararları alman gerekebiliyor'' ifadelerini kullandı.

''KIZGIN DEĞİL, ÜZGÜNÜM''

Galatasaray'dan ayrılması sonrası hislerini, ''Kızgın değil, üzgünüm'' diye tanımlayan Gerets, ''Bunun nedeni, üçüncü senemde ikinci kez şampiyon olma fırsatının tanınmaması. İkinci şampiyonluğumu kazanabileceğime inanıyordum, ama bu fırsatım olmadı, üzgünüm. İki sezonum arasında ciddi kontrast farkı var. Birinci senemden mutlu ve gururluyum. Takımımla beraber yıkılması zor şeylere imza attığımıza inanıyorum. Galatasaray çok büyük bir aile ve ben bunu yaşadım. Teknik ve idari kadrodan başkanıma, oyuncularıma kadar tek söyleyebileceğim, biz bir takım olmuştuk'' diye konuştu.

Galatasaray taraftarına da değinen Gerets, başka hiçbir yerde böyle bir taraftar desteği görmediğini belirterek, ''İlk sene göğün yedinci katında yaşadığımı hissettim. İkinci sene de bunu devam ettirmeye çalıştım, ama ne yazık ki başarılı olduğumuzu söyleyemem. Bazı maçlarda Galatasaray gibi bir takıma yakışmayan futbol oynadığımız için üzgünüm. Bunda benim de sorumluluğum var, ama burda sorumluluk sahibi her merci, iyisiyle kötüsüyle kendi sorumluluğunun farkına varmalı. Burada olmasam dahi önümüzdeki sene Galatasaray'ın ilk senemdeki gibi olmasını temenni ederim'' şeklinde konuştu.