BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 34,98
ALTIN 2.504,90
HABER /  POLİTİKA

İncirlik üslerinden uçak kalkmasın

ABD uçaklarının sınır ihlali Türkiye'deki ABD ve NATO üslerini gündeme getirdi. BBP lideri Yazıcıoğlu'nun önerisi var

Abone ol

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ''Türkiye'deki ABD ve NATO üslerinden hiç bir uçağın kalkmasına izin verilmemesini'' istedi. Yazıcıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, ''Kuzey Irak'ta konuşlandırılan bölücü terör yuvalarına karşı acilen sınır ötesi operasyon yapılması'' gerektiğini savundu.

Hükümetin, ''Genelkurmayın gösterdiği hassasiyet karşısında duyarsız kalmaması gerektiğini'' ifade eden Yazıcıoğlu, ''Bazı iç ve dış mihrakların sınır ötesi operasyona karşı çıkmaktadır. İktidar bu durumu yalnızca seyrettiği taktirde milletimiz sandıkta gerekeni yapacaktır'' dedi.

Yazıcıoğlu, şunları kaydetti: ''Bölücü teröre karşı operasyon yapmamızı şu veya bu sebepten engelleyen, ipe un seren fakat kendi güvenliği söz konusu olunca da binlerce kilometre ötelerden gelerek, Irak, Afganistan ve Somali'yi işgal eden ve insanlık dışı her uygulamasını da insan hakları, barış ve demokrasi kılıfıyla örten bu mihraklara karşı hükümet, Türkiye'deki tüm ABD ve NATO üslerinden hiçbir uçağın kalkmasına izin vermemelidir.

Türkiye'de iktidar ve muhalefet partilerinin bölücü teröre karşı ortak milli bir duruş sergilemelidir. 'Sabır' kelimesini kullanmadan teröre, teröriste ve onu besleyen iç ve dış mihraka gereken cevap gecikmeden verilmelidir.''