BIST 10.644
DOLAR 32,18
EURO 35,04
ALTIN 2.494,20
HABER /  SPOR

Gerets dönemi böyle geçti

Gerets, 2 sezonda, Süper Lig, Türkiye Kupası, UEFA Kupası ve Şampiyonlar Ligi'nde toplam 90 maça çıktı...

Abone ol

Galatasaray'da teknik direktörlük görevine son verilen Erik Gerets, takımın başında geçirdiği 2 sezonda Turkcell Süper Lig, Fortis Türkiye Kupası, UEFA Kupası ve Şampiyonlar Ligi'nde toplam 90 maça çıktı.

Sarı-kırmızılı takımın efsanevi oyuncusu Gheorge Hagi'nin ardından teknik direktörlük görevini 2005-2006 sezonunun başında devralan Erik Gerets, mali açıdan önemli sıkıntılar yaşayan Galatasaray'da çeşitli zorluklar içinde görev yaptı.

Görev aldığı ilk sezonda sarı-kırmızılı takımı içinde bulunduğu tüm sorunlara rağmen Turkcell Süper Lig'de şampiyonluğa taşıyan Belçikalı çalıştırıcı, hem elde ettiği 83 puanla Galatasaray'da bir rekora imza attı, hem de son haftada ezeli rakipleri Fenerbahçe'nin elinden aldığı şampiyonlukla taraftarların gönlünde taht kurdu.

Erik Gerets yönetimindeki Galatasaray, bu sezon ise hayal kırıklığı yarattı. Sezon başından itibaren istikrarsız bir grafik sergileyen sarı-kırmızılı takım, üç büyük takımın da üst üste puan kayıpları yaşadığı ligde son haftalara kadar iddiasını sürdürmesine karşın eline geçen fırsatları bir türlü değerlendiremedi.

Ligi 3. sırada tamamlayan Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ne katılabilme hayallerini bir sonraki sezona bıraktı.

Görev döneminde Galatasaray takımıyla 68 lig maçına çıkan Gerets, 41 galibiyet, 16 beraberlik ve 11 de yenilgi aldı.

FORTİS TÜRKİYE KUPASI'NDA KAYIP
Galatasaray Futbol Takımı, Erik Gerets yönetiminde Fortis Türkiye Kupası'nda başarılı olamadı.

Sarı-kırmızılı takım, Fortis Türkiye Kupası'nda geçen sezon Fenerbahçe'ye, bu sezon ise Kayseri Erciyesspor'a çeyrek finalde elenmekten kurtulamadı.

Fortis Türkiye Kupası'nı en fazla müzesine götüren takım olan Galatasaray, Erik Gerets ile bu kulvarda hiçbir varlık gösteremeyerek, yarı final dahi göremedi.

AVRUPA'DA HÜSRAN
Belçikalı çalıştırıcı, Galatasaray takımıyla Avrupa kupalarında 10 maça çıkarken, alınan 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 mağlubiyetle başarısız bir görüntü sergiledi.

Galatasaray, Erik Gerets'in takımın başına geçtiği geçen yıl UEFA Kupası'nda Norveç ekibi Tromsö'ye deplasmanda 1-0 yenildikten sonra Ali Sami Yen Stadı'nda ise 1-1 berabere kalarak elenmiş ve büyük hayal kırıklığı yaratmıştı.

Bu sezon ise ön eleme turunda Çek Cumhuriyeti'nin Mlada Boleslav takımını eleyerek Şampiyonlar Ligi'ne kalan sarı-kırmızılı ekip, Liverpool, PSV Eindhoven ve Bordeaux ile mücadele ettiği (C) Grubu'nda 4 puan toplayıp sonuncu olarak elenmekten kurtulamadı.

Erik Gerets, Galatasaray'da teknik direktör olarak görev yaptığı dönemde çıktığı 90 maçta, 50 galibiyet, 22 beraberlik ve 18 mağlubiyet gördü.