BIST 10.054
DOLAR 32,38
EURO 34,64
ALTIN 2.392,05
HABER /  POLİTİKA

AK Partide aday şov

AK Parti Grup toplantısında Ertuğrul Günay şov vardı. Milletvekillerinin yoğun alkışı arasında konuşma yaptı.

Abone ol

AK Parti grup toplantısında yeni adaylar tanıtıldı. Gözler eski CHP'li Ertuğrul Günay'daydı. Adaylar kısa konuşmalarla neden AK Parti'yi tercih ettiklerini anlattı. Başbakan Erdoğan, aralarında Ertuğrul Günay, Mehmet Sağlam ve Haluk Özdalga'nın da bulunduğu 9 kişiye parti rozeti taktı.

Başbakan Erdoğan partiye katılanları kendisi takdim etti.

Eski CHP'li Ertuğrul Günay:

Ülkemizin anayasal biçimi cumhuriyettir. Ancak cumhuriyeti, çağın üzerinde soyut bir kavram olmaktan kurtarmak ve ülke sathında yaşayanları teba olmaktan çıkarmak, imkan ve fırsat sunmak, Atatürk'ün deyimiyle cumhuriyeti, kimsesizlerin kimsesi yapmak, yine ancak demokrasi içinde mümkündür. Bu açıdan demokrasi cumhuriyetin karşısı değil, tamamlayıcısıdır, özüdür ve ruhudur.

Toplumsal ilgi AK Parti'de

Bugünün Türkiyesinde AK Parti'yi, demokrasi içinde sağlıkla gelişebilmemizin bir güvencesi olarak görüyorum. AK Parti, bugün Türkiye coğrafyasının hemen her yanında ve toplumumuzun hemen her kesiminde yaygın ve dengeli olarak destek bulan, neredeyse tek partidir. Bu toplumsal ilgi ve Anadolu'nun kılcal damarlarına kadar uzanan bu derin kabul, AK Parti'yi önümüzdeki dönemde yeni sorumluluklar altına sokmaktadır.

Komşusu açken tok yatan bizden değildir

Önümüzdeki dönemde bu partinin bir yandan ekonomiyi geliştirmeye çalışırken, öte yandan bu gelişmenin sonuçlarını ve nimetlerini bütün topluma adaletle dağıtmak için yeni bir toplumsal dayanışma anlayışına öncülük edeceğine inanıyorum. Adalet temeli üzerinde yükselen bu toplumsal dayanışma anlayışı, Anayasamızın sosyal devlet ilkesinin bir gereği
olduğu kadar, kendi payıma, 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir' diyen büyük bir insanlık idealinin de gereğidir.

''Bugün 29 Mayıs. Bizim tarihimizdeki en büyük açılımlardan birinin yıldönümü. Fethin dilimizdeki karşılığı açılımdır. Burada attığımız adımın, ülkemiz ve insanımız için iyiliklere, yeniliklere, bütün toplumumuzu barış, demokrasi, eşitlik ve özgürlük içinde ayrımsız kucaklayan yeni açılımlara vesile olmasını diliyorum. Allah bizi mahcup etmesin''

Eski DSP'li Haluk Özdalga:

Türkiye'nin geçmiş dönemde elde ettiği ekonomik performansı artırarak
sürdürmesi ve olabilecek en kısa süre içinde kişi başına milli geliri 10 bin
dolar olarak yakalaması gerektiğini ifade eden Özdalga, Türkiye'nin peşinde
koşması gereken ikinci büyük hedefin de demokrasi olduğunu söyledi. ''Demokrasiyi önümüzdeki dönemde her türlü sıkıntı ve zorlama karşısında dimdik ayakta durabilecek sağlam temeller üzerine oturtmamız gerekiyor'' dedi.

Ekonomist Mehmet Şimşek:

Merilly Linch'deki yöneticilik görevinden ayrılan Ekonomist Mehmet Şimşek de
son birkaç yıldır Türkiye'de yaşanan büyük heyecanın nedeninin AK Parti olduğunu
ifade ederek, AK Parti'nin çok yoğun bir reform çabasıyla, Türkiye'yi uçurumun
eşiğinden çıkardığını ve Türk ekonomisini, yıldız ekonomiler haline getirdiğini söyledi. Şimşek, böyle bir ekibin içinde bulunmaktan büyük heyecan duyduğunu söyledi.

Avukat Ayşenur Bahçekapılı:

Avukat Ayşenur Bahçekapılı, kendisine duyulan güvenden dolayı teşekkür
ederek, ''Ben ülkemi, ülke insanını sevdiğim için buradayım'' dedi.

Alevi kökenli tarihçi-yazar Reha Çamuroğlu:

AK Parti'ye katılımı ''geçikmiş bir buluşma'' olarak niteleyen Yazar ve eski DYP'li Reha Çamuroğlu ise Türkiye'nin sancılı bir dönemden geçtiğini söyledi.
    
''Bu sancıyı, ergenlerin büyüme, kemale erme sancısı olarak görüyorum'' diyen Çamuroğlu, bugüne kadar güçlü devlet güçsüz millet istendiğini, bugün yaşanan sancının ise hem güçlü devlet, hem de güçlü millet için olduğunu kaydetti. Çamuroğlu, geleceğe umutla baktığını ifade ederek, ''Türkiye'nin partisine hoşbulduk'' diye konuşmasını tamamladı.

Eski SHP'li Av. Erdal Kalkan

Muhtıraya karşı dik durulduğu için geldim

Eski SHP Milletvekili Erdal Kalkan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı 1994 yılından bu yana izlediğini belirterek, Genelkurmay Başkanlığının bildirisine atıfta bulunarak ''Benim bu partiye katılmamda kararımı etkileyen, 27 Nisan saat 23.21'dir'' dedi.
    

Eski CHP'li avukat İbrahim Yiğit

CHP'nin İstanbul teşkilatının eski yöneticilerinden İbrahim Yiğit,
''Türkiye'de birileri, Cumhuriyetin elden gittiği yönünde korku salıyor,
aralardakiler de buna çığırtkanlık yapıyor'' diye konuştu. Cumhuriyetin, ''kimsesizlerin kimi'' olduğunu ifade eden Yiğit, ''Muhalefet, bugüne kadar toplumun önüne bir hedef koymadı. Toplum sandıkta gerçek cumhuriyetçileri ve sahte hürriyetçileri ortaya koyacak'' şeklinde konuştu.

Eski YÖK Başkanı Mehmet Sağlam:

Eski Milli Eğitim Bakanı Mehmet Sağlam, AK Parti'ye katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, son aylarda, başta Başbakan Erdoğan olmak üzere eski çalışma arkadaşlarına yapılan ithamlar karşısında ''televizyon televizyon gezdiğini ve onların arkasında'' durduğunu söyledi.
    
Başbakan Erdoğan'ın kendisine yaptığı teklife büyük bir mutlulukla ''evet''
dediğini belirten Sağlam, ''Milli kültürüne aşık, ama kafası çağdaş medeniyete açık... Ben, hep onlarla beraber oldum. Sizleri de öyle görüyorum. Çıktığımız bu yolda Allah utandırmasın'' dedi.

Karikatürist Salih Memecan'ın eşi Nursuna Memecan da uzun yıllardır yurtdışında yaşadığını belirterek, AK Parti'nin, Türkiye'nin itibarını yükselttiğine bizzat şahit olduğunu söyledi.
    
Başbakan Erdoğan, konuşmaların ardından, partiye katılan 9 kişiye partisinin rozetini taktı ve onlarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.