BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,61
ALTIN 2.390,99
HABER /  SPOR

Gençleşen takımın borcu artmaz

Beşiktaş'ın eski futbolcusu ve antrenörü Feyyaz Uçar, Beşiktaş yönetimini maddi manevi eleştirdi, işte o açıklamalar;

Abone ol

Beşiktaş'ın eski futbolcusu ve antrenörü Feyyaz Uçar, Beşiktaş yönetimini eleştirdi.

Feyyaz Uçar, ''FourFourTwo'' Dergisi'nin Haziran ayı sayısında yer alan röportajında, Beşiktaş yönetiminin son yıllarda izlediği politikaları eleştirerek, ''Son yıllarda Beşiktaş'ta bazı yeni söylemler türedi. 'Beşiktaş'ı gazetelerde üçüncü sayfa takımından ön sayfa takımı haline getireceğiz' dediler. Sıkıntı da tam o noktada başladı. Beşiktaş'ın devamlı olarak ön sayfada yer alabilmesi için çok başarılı olması, neredeyse her sene şampiyon olması gerekli. Bu da günümüz futbolunda mümkün değil. Ön sayfaya sportif başarıyla çıkamadığınız zaman transferle çıkmaya çalışırsınız. Böyle geniş kapsamlı bir transfer politikası güderseniz de isabetli transferler yapmanız gerekir ama Beşiktaş bunu da başaramadı'' diye konuştu.

GENÇLEŞEN TAKIMIN BORCU ARTMAZ
''Başkan, 'Takımı gençleştiriyoruz' diyor. Gençleşen takımın borcu artmaz'' diyen Uçar, ''Bu nasıl bir söylemdir. Böyle diyerek kimi kandıracaklarını sanıyorlar. Bu yönetim tarzından kurtulmak gerekir ama hata sadece söyleyende değil. Söyleten de hatalı. İnsanları, 'Başarmak zorundasın, transfer yapmak zorundasın' diyerek yanlış kararlar almaya sevk etmemeliyiz. Futbolu olduğu gibi kabul etmeyi öğrenmemiz gerek. Bileni, bilmeyeni futbolu değiştirmeye kalkmasın'' şeklinde konuştu. 

KULÜBÜNÜ KENDİSİNE BORÇLANDIRAN BAŞKAN İSTEMİYORUM

Kulübün borçlarına da değinen Uçar, sözlerini şöyle tamamladı:

''Senin bilmem kaç milyon dolar borcun var. Önümüzdeki yıllarda elde edeceğin gelirlerin büyük bölümü temliğe gitmiş durumda. Tüm bunlardan sonra başkan çıkıyor, 'Kulübün bana borcu var' diyor. Böyle bir laf söylenir mi? Bu cümleyi kuran başkanın hemen ertesi gün görevinden ayrılması gerekir. Ben, kulübünü kendisine borçlandıran bir başkan istemiyorum. Sen kulübü borçlandırmak için mi geldin? Ne vaat ettin? Ön sayfa, şampiyonluk, gelirleri artmış bir kulüp... Ya şimdi elimizde ne var?''