BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,74
ALTIN 2.438,97
HABER /  DÜNYA

Kurbana hayır eylemine tepki

Kurban Bayramı öncesi yanlarında getirdikleri iki koçla Bakırköy’de “Bayrama evet, kurbana hayır" eylemi düzenleyen gruba vatandaşlar tepki...

Abone ol

Kurban Bayramı öncesi yanlarında getirdikleri iki koçla Bakırköy’de “Bayrama evet, kurbana hayır" eylemi düzenleyen gruba vatandaşlar tepki gösterdi.
Kendilerine Vegan Özgürlük Hareketi adını veren yaklaşık 10 kişilik grup, Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda bir araya geldi. Grup, yanlarında getirdikleri iki koç ve hayvansal olmayan bitkisel gıdalarla eylem yaptı. Grup üyeleri aldıkları iki koçu ölene kadar besleyeceklerini, bunların yerine kurban ibadetlerini bitkisel gıdalarla karşılayacaklarını belirtti.
Hazırladıkları bildirileri vatandaşlara dağıtan grup üyeleri, ardından basın açıklaması yaptı. Hayvan hakları savunucuları olarak canlılara özgürlük istediklerini söyleyen Fatma Şeker, “Hayvan kesiminin farklı dinlerde farklı şekilleri mevcuttur. Biz, gerek kurban amacıyla gerekse de şükran günü ya da noel kutlamaları için işlenen hayvan cinayetlerinin karşısında olduğumuzu söylemek istiyoruz. Biz Vegan Özgürlük Hareketi olarak bu yıl ‘bir can da sen kurtar’ etkinliği kapsamında kendi imkanlarımızla iki koç aldık. Onları öldürmek yerine, kendi eceliyle ölene kadar bütün bakımlarını karşılayacağız. Kurban ibadetini yerine getirmek amacıyla da bir koçun ederi kadar et ve hayvansal ürün içermeyen tamamen bitkisel kaynaklı bayram paketleri hazırladık ve bunları ihtiyacı olanlara vereceğiz” dedi.
Eylem yapan gruba, meydandan geçen vatandaşlar ise tepki gösterdi. Grup üyelerinin de karşılık vermesiyle kısa süreli tartışmalar yaşandı.
Eylem olaysız şekilde son buldu.
(İHA)