BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Kurada Ankara mucizesi

Milli Eğitim Bakanlığı, sınıf öğretmenliği için kura çekti. Sonuçlar mucize... Çünkü sadece 06'da oturanlar kazandı.

Abone ol

"Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmenliği Sertifika Programı" hazırlayan Milli Eğitim Bakanlığı, bir genelge ile öğretmenlere davet gönderdi. 15 Ocak 2007 tarihli genelge üzerine Türkiye'nin dört bir yanından öğretmenler programa başvuruda bulundu. 

İşte o genelge:

Buraya kadar her şey prosedüre uygun yürüdü. Ama sonuçlar açıklandığında ortaya garip bir manzara çıktı. Daha doğrusu bir mucize.

Kura çekimi sonunda nasıl olduysa sadece ANKARA'da oturanlar sertifika programına katılmaya hak kazandı. Gizli çekilen kuradan Ankara dışında tek bir öğretmen bile çıkmadı.

19 Martta başlayacak olan hizmet içi eğitim programına katılacak öğretmenler listesi açıklanınca ortalık karıştı.

"Ayrımcılık var!"
Ankara dışındaki illerde faaliyet gösteren özel okul öğretmenleri, bakanlığın telefonlarını kilitledi. Ayrımcılık olduğunu düşünen öğretmenler, kuranın yeniden belirlenmesini talep etti. 

İşte o liste:

Bakanlık yetkililerine ulaşan haber34 sitesi önce "alfabetik sıraya göre seçildi" yanıtını aldı, ardından "kura ile belirlendi" açıklaması yapıldı.

"Konuyu inceliyoruz"
Zihinsel engellilere eğitim veren özel okullarda çalışan öğretmenlerin bu eğitime ihtiyacı olduğunu belirten Özel Okullar Birliği Başkanı Rüstem Eyüpoğlu, konu hakkında gerekli incelemeyi yaptıklarını kaydetti. Eyüpoğlu; "Bahsi geçen sertifika programı ile ilgili sadece Ankara'daki öğretmenlerin kabulü oldukça ilginç. Konuyu araştıracağız" değerlendirmesinde bulundu. //

(Haber: haber34.net)