BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Kulüp yöneticileri mucize maçı pek sevdi

Milli Takımı bugünkü rövanşta, 30 biletli taraftara karşın, 76 davetli kulüp yöneticisi izleyecek.

Abone ol

Milli Takımı bugünkü rövanşta, 30 biletli taraftara karşın, 76 davetli kulüp yöneticisi izleyecek. Bu davetlilerin, oda, kahvaltı ve ulaşımları federasyon tarafından ödenecek

Milliyet'ten Cemal Ersen'in haberine göre dün İstanbul'dan kalkan federasyonun özel uçağına profesyonel liglerde yer alan 76 kulübün başkan ve yöneticisi bindi.

Federasyon ortaya çıkan skora rağmen, daveti iptal etmektense, tasarruf etmek amacıyla otel ekstraları, yemek paraları ve daha önce tahsis edilen araç uygulamasını kaldırdı, sadece ulaşım ve otelde oda kahvaltı masraflarını karşılama kararı aldı. Konuklar ekstra harcamalarını ceplerinden ödeyecek.

Yıllardır A milli takımın seyahatlarına, bakan ve millletvekili aileleri, kulüp başkanları ile yöneticilerini götüren futbol federasyonu yönetimleri, tepki görmesine karşın bu uygulamadan vazgeçememişti. Son olarak Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar gereksiz masraf oluyor gerekçesiyle ay-yıldızlı ekibin, Avusturya ile 6 Eylül'de oynadığı maç öncesi uygulamayı kaldırmış ve kafileye hiçbir kulüp başkanı ve yönetici dahil etmemişti.

MASRAFLAR NEREYE YAZILACAK?

Ancak Aydınlar'ın bu net tavrı sonrası pekçok kulüp başkanının kendisini arayarak baskı yaptığı, federasyon yönetim kurulunda yer alan bazı kulüp kökenli yöneticilerin de başkanı ikna ederek, Zagreb maçına davet yapılmasını sağladığı öğrenildi.

A milli takımın final şansı son derece azalmasına rağmen, rövanş müsabakasını izlemek için Zagreb'e giden kulüp yöneticilerin masraflarının hangi gider kaleminden karşılandığı merak konusu oldu. Federasyon 2011-21 bütçesinde milli takımlar giderleri adı altında düzenlediği mali tablolarda 50 milyon 282 bin 780 liralık gider öngörmesine karşın, maçlara davet edilen misafirler için yapılan harcamaların ne altında gösterileceğine ilişkin bir ibare yer almadı.