BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

Küçükcan'dan Özel'e resepsiyon ayarı

Prof. Dr. Talip Küçükcan, Necdet Özel'in resepsiyondaki sözlerini meydan okuma olarak nitelendirdi.

Abone ol

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Talip Küçükcan, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in "çözüm süreciyle ilgili bilgimiz yok" açıklamalarını eleştirdi. Türkiye'nin demokratikleşme sürecinde Özel'in sarfettiği sözleri, "seçilmişlere meydan okuma" olarak nitelendiren Küçükcan, Özel'in "kırmızı çizgi" sözlerinin eski Türkiye'yi hatırlattığını savundu.

Talip Küçükcan, CNN Türk'te katıldığı programda Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in Çankaya Köşkü'ndeki resepsiyonda söylediği "çözüm süreciyle ilgili bilgimiz yok" sözlerini değerlendirdi. Genelkurmay Başkanı'nın fikrini beyan etme özgürlüğünün bulunduğunu; ancak bunu seçilmişler ve kameralar önünde yapmasının talihsizlik olduğunu söyleyen Küçükcan, şöyle konuştu:

"Genelkurmay Başkanı'nın resepsiyonda söylediği, "Çözüm süreciyle ilgili benim herhangi bir bilgim yok, yol haritasını bilmiyorum. Kırmızı çizgilerimiz aşıldığı zaman söyleyeceğimizi söyleriz" sözleri, Türkiye'nin demokratikleşme sürecinde gelinen nokta açısından bir talihsizlik olarak görüyorum.

"MEYDAN OKURCASINA SÖYLEMEK"

Genelkurmay Başkanı'nın Türkiye'nin sorunları konusunda konuşma hakkı vardır. Fikir beyan etme hakkı vardır. Geçmiş Türkiye'de olduğu gibi bunu kameraların önünde, seçilmiş siyasilerin önünde onlara meydan okurcasına beyan etmenin doğru olmadığı kanaatindeyim.

"BİLGİLENDİRME ŞART"

Burada hükümet tarafına da düşen bazı konular var. Yani Genel Kurmay Başkanlığı'nın çözüm süreciyle ilgili mutlaka bilgilendirilmesi ve bir işbirliği içerisinde olunması gerektiği kanaatindeyim.

"KIRMIZI ÇİZGİ NEYDİ AÇIKLASAYDI"

Buna rağmen Genelkurmay Başkanı'nın da Türkiye'nin demokratikleşme sürecinde böyle söylemesi doğru değildir. Madem kırmızı çizgi neydi, orada söyleseydi. Kırmızı çizgi tabiri de bize eski Türkiye'yi hatırlatıyor."