BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Bozdağ'dan o eleştirilere cevap!

Adli Yıl açılış töreninde yapılan yargı bağımsızlığı eleştirilerine Bakan Bozdağ'dan cevap geldi.

Abone ol
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Adlı Yıl açılış törenindeki protokol konuşmalarında yapılan yargı bağımsızlığı çıkışına cevap verdi! Bozdağ, yargı bağımsızlığı için yargı içinde yapılanmaları işaret etti, tek suçlu olarak "yasama" ve "yürütme" organlarının hedef gösterilmesini "büyük bir saptırma ve çelişkidir" sözleriyle değerlendirdi. 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yeni Adli Yıl  açılışı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. İşte Bozdağ'ın mesajından satırbaşları;
 
Adalet Bakanı Bozdağ, adli yıl açılışı mesajında, "Yargı makamlarını temsil eden bazı kişilerce yapılan açıklamalarda yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığından söz edilirken, yargı içinde yapılanmış siyasi, ideolojik veya zümrevi yaklaşımların görmezden gelinerek yaşanan olumsuzlukların sorumluluğunun 'yasama' ve 'yürütme'ye yüklenmesi ve bu organların yegane suçlu olarak gösterilmesi büyük bir saptırma ve çelişkidir" görüşünü bildirdi.

BAĞIMSIZ HAKİM VE SAVCI 
 
Bozdağ, bağımsız ve tarafsız yargının sadece yasal düzenlemelerle idari tasarruflarla ya da altyapı yatırımlarıyla inşa edilemeyeceğini belirterek "Bütün bunların yanında tarafsız ve bağımsız bir yargı ancak Anayasa, kanun ve hukuka uygun vicdani kanaatlerine göre hareket eden, bunun dışındaki bütün bağlılıkları reddeden tarafsız ve bağımsız hakim ve savcıların verdiği adil kararlarla tesis edilebilir." ifadesini kullandı.