BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,04
ALTIN 2.469,20
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Küçük Şeyler

Üstün Dökmen, 'Küçük Şeyler' dizisinin yeni kitabı çıktı

Abone ol

Prof. Dr. Üstün Dökmen, 'Küçük Şeyler' dizisinin yeni kitabı Eşitler Evi'nde şu konuları irdeliyor:
Ailede ve işyerlerinde esaret, Kölelikten kulluğa, kulluktan kurtuluşa, Esirler evinden eşitler evine, Çağdaş kölelik: Kredi kartı köleliği, Geçmişlerine bağımlı çiftler, Erkeğe abartılı değer vermenin, ona ve topluma zararları, Cinsel taciz ve ensest, Bastırılmış korkular, Erkeğin kadına yönelik öfkesi, Kadının kadına baskısı

 


Gün gelir, hayatımızda bir yabancı olduğunu fark ederiz. Daha doğrusu, o güne kadar tanıdığımızı sandığımız kişi ansızın bir yabancıya dönüşür. Bu yabancı babamızdır.



Buket Uzuner'in yeni kitabı YOLDA tamamı yollarda geçen hepsi sıradan insanlarin küçük ama sıradışı yol hikâyelerinden oluşuyor.



Tarihçi İlber Ortaylı sıra dışı analizlerine ve güçlü yorumlarına devam ediyor. Kendisine has bakış açısıyla geçmişi 'Tarihin Işığında' ustaca değerlendiriyor.



Tanrı Tasavvuruna, Tanrı-Kralla Mücadeleye, Tevrat'taki Dişil İlkeye ve hatta Mu Kıtası ile Türk Tarih Tezi'ne dek pek çok ilginç konuyu barındıran bir kaynak



İlk defa teorik anlamda bütünüyle açıklanabilen ve uygulandığında kısa sürede sonuca götüren Aspectics Yöntemiyle oldukça işe yarayan, pratik bir araca sahip oluyoruz. Zira kişiler bu yöntemi kendi kendine uygulanabileceği gibi birbirlerine de uygulayabilmektedir.



Bize her an eşlik eden, hatta bir parçamız olan gölgemizin hiç farkına varmamamızın onu üzebileceğini, kırabileceğini, hatta kızdırabileceğini düşündünüz mü?



Sizin ve benim, kendimiz için en iyi hayatı seçme hakkımız ve özgürlüğümüz var. Seçeneksiz bir an bile yoktur. Kendimizi geliştirmemiz ve değiştirmemiz seçimlerimizle gerçekleşir.



Örümcek, Michael Morley'in ülkemizde yayımlanan ilk kitabı. Yazar, kitabının hazırlık aşamasında FBI'ın Davranış Bilimi Birimi'ni ve pek çok ünlü seri katili, söyleşiler yapmak için ziyaret etmiştir.



Sadakatini bir çift marka ayakkabıyla satın alabileceğiniz bir vampir hakkında ne diyebilirsiniz ki? Sıradışı?.. Fazlası var. İnanılmaz keyifli bir kitap.



Kitapta ayrıca film üzerine yazılmış sayısız yazıdan alıntılar, yönetmen ve oyuncularla yapılmış söyleşiler, yapım sırasında tutulan günlükler de yer alıyor. Böylece bir külliyata dönüşüyor İklimler.



Uzun yıllar Moskova Sağlık Bilimleri Merkezi'nin başkanlığını yapan Profesör Tombak mucizevî diyetlerden veya ilaçlardan söz etmiyor; sağlığımızı korumaya ve sürdürmeye yarayan temel ilkeleri açıklıyor.



Türkiye'nin Cumhuriyet sonrası dönemine bir kadının gözüyle bakan bu öyküde, herkes kendi hayatından bir parça bulacak.



Huzursuzluğun ortasında beklenmedik bir aşk... Boston ve Teksas arasında mekik dokuyan bu romanı elinizden düşüremeyeceksiniz. Çünkü Gölgede Dans, her adımda tutkunun ve tehlikenin hissedildiği yakıcı bir tango.



Kurşunkalem Fabrikası, bir Yunan ailesinin yaklaşık yüz yıllık tarihi olmasının yanı sıra, Zurich'te başlayıp, devrimci fikirlerin filizlenerek büyük toplumsal hareketlere dönüştüğü Berlin ve Sen Petersburg gibi yirminci yüzyılın en çalkantılı kentlerinde devam eden büyük bir dostluğun öyküsü.



Bugünlerde yeni bir aksan edinmeye çalışıyorum. Isabella dün gece bizdeydi, birlikte bir film izledik. Filmde şu ünlü İngiliz kız vardı ve söylediği her şey kulağa çok hoş ya da zekice geliyordu.



Saraylı Kartlar Tarot'la yapılacak çeşitli çalışmalara ışık tutacak şekilde ayrıntılı olarak anlatılmakta, ayrıca kartların aşk ve para konularındaki kehanet anlamları da pratikte kolayca uygulanabilir bir şekilde sunulmaktadır.



Edebiyat tarihinin en sempatik suçlularından birine dönüşen Blaze'in öyküsü şaşılacak kadar güçlü ve hüzünlü. Stephen King'in Tom Gordon'a Aşık Olan Kız kitabı kadar gerilimli ve büyüleyici.



Bilge Karasu külliyatına eklediğimiz bu derleme, yazarın kurmaca dünyasına girmek, düşüncelerini ve bakış açısını kavramak açısından pek çok ipucu taşıyor bugünün okurları için.



Dikkat Eksikliği Bozukluğu ve Dikkat Eksikliği/Hiperaktivite Bozukluğu hastalıklarının değerlendirilmesi ve tedavisinde öncü bir uzman, bu konudaki yanlış bilinenleri ortaya döküp, tedavi yöntemleri üzerine açık bir dille, bilimsel temelli ve pratik bilgiler sunuyor.


İmkânsız Öyküler, yazılış tarihi, biçim ve içerik olarak, kısacası her anlamıyla yeni öykülerden oluşuyor. Her biri yoğun dil işçiliğinin ürünü olan bu kısa, derinlikli ve vurucu hikayeler, sadece Rasim Özdenören hikayeciliğinde değil, Türk hikayeciliğinde de yeni bir yol açacak gibi görünüyor.



Çocuğunuz, öğrenciniz veya bir yakınınızın aynı feryadına kulak vermek istiyorsanız. İdeal bir rehberi ve başucu kitabını şu an elinizde tutuyorsunuz.



Bebeklikten ergenliğe kadar huzurlu, mutlu ve başarılı bir kız çocuk yetiştirmek isteyenler için… Örnek vak'alar, derin araştırmalar ve yorumlarla kız çocuğu olan tüm anne-babaların baş ucu kaynağı olacak bir eser.



Tıbbi uygulamaları ve tıp literatürüne katkılarıyla dünya çapında bir referans merkezi olmayı başaran, 100 yıllık bilgi ve deneyime sahip Johns Hopkins ile Anadolu Sağlık Merkezi'nin işbirliği çerçevesinde hazırlanmış olan bu kitap en yeni bilimsel araştırmaların bulgularını sunmayı amaçlıyor.



Bu kitabında Kürtçülük açısından yakın tarihi gözler önüne seriyor, bilinmeyen belgeleri açıklıyor.



Boysan uzun zamandır aklına koyup da henüz istediği gibi gerçekleştiremediği bir konuya, demlenme konusuna, bu kitapta yeterince değiniyor.