BIST 10.677
DOLAR 32,24
EURO 35,02
ALTIN 2.445,71
HABER /  EKONOMİ

Turkcell kaç abone kazandı

Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, miktarı açıkladı.

Abone ol

Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, 2008 yılının son çeyreğinde 650 bin, yılın tamamında ise 1,6 milyon net abone kazandıklarını bildirdi.

Turkcell'in 2008 performansı ve 2009 hedeflerine ilişkin olarak gazetecilerin sorularını yanıtlayan Öztürkler, 2008 sonu itibariyle toplam abone sayılarının yüzde 5 artışla 37 milyona ulaştığını belirterek, Avrupa'nın en büyük operatörler sıralamasında ikinci sırada yer almaya devam ettiklerini söyledi.

Öztürkler, ''2008'in son çeyreğine bakarsak, bu dönemde 650 bin net abone kazandık. Bütün yıl içinde 1,6 milyon net abone aldık'' diyerek, son çeyrekteki net abone sayısı artışında yeni aboneliklerin oranının daha fazla olduğunu kaydetti.

Özellikle dördüncü çeyrekte faturalı hatlarda önemli bir gelişme sağladıklarını ifade eden Öztürkler, ''bu dönemdeki net abone kazanımının yüzde 43'ünü faturalı hatlar oluşturuyor. 2001'den bu yana tek bir çeyrekte kazanılan en yüksek toplam faturalı abone rakamı 2008 dördüncü çeyreğinde oldu'' diye konuştu.

Numara taşınabilirliği sürecinde, bu işten artıda çıkmaya devam etmenin kendileri için önemli olduğunu kaydeden Öztürkler, bu süreçte abonelerine ses ve data dışında, marka işbirlikleriyle yaptıkları tekliflerle yıllık 120 milyon TL'lik ilave değer yarattıklarını dile getirdi.

Öztürkler, üçüncü nesil mobil iletişim konusunda lisansların verildiğini hatırlatarak, Danıştay'ın inceleme sürecinde uzama olup olmadığına ilişkin bir soru üzerine, ''Şu anda haziran dönemi itibariyle başlamamızı engelleyecek bir durum olarak hissetmiyoruz. Altyapı yatırımlarını yapıp Türkiye'nin her yerinde bu hizmetleri eş zamanlı olarak ulaştırmaya çaba göstereceğiz'' dedi.

''MAKEDONYA İLE İLGİLİ FIRSATI DEĞERLENDİRİYORUZ''

Koray Öztürkler, dünyadaki ekonomik krizi takip etmekle birlikte, Türkiye'de hem geleceğe hem pazara inandıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Bu yüzden aslında yatırımlarımızı artırdığımızı görüyorsunuz. 3G lisans ödemesiyle birlikte, geçen sene yaptığımız konsolide yatırımın iki katı gibi bir yatırımı yapıyor olacağız. Yatırımlarımız sürüyor, şirketin bilançosu da nakit pozisyonu da güçlü. Bunu nasıl fırsata dönüştürebiliriz diye uluslararası arayışlarımız devam ediyor.

En son söylediğimiz, Makedonya ile ilgili fırsatı değerlendiriyoruz. Yönetim kurulu kararımız olmamakla birlikte inceleme çalışmaları orada devam ediyor. Bu ortamda hem yurt içinde hem yurt dışında fırsatlarla büyümeyi nasıl devam ettiririz? Yönetimin aklındaki konu bu.''

Yurt içinde bir satın alma planları bulunup bulunmadığına ilişkin bir soru üzerine de Öztürkler, bunun genel çerçeve içerisinde sinerji yaratabilecek bir fırsat yakalanabildiğinde değerlendirilebilecek bir konu olduğunu ve şu anda öyle pozisyonda bulunmadıklarını aktardı