BIST 10.899
DOLAR 32,20
EURO 34,97
ALTIN 2.454,72
HABER /  GÜNCEL

Kürtlerin kökeni Yahudi iddiası!

Kürtler zamanında Hz. İsa'nın dilini konuşuyorlarmış. İsrail'de kaybolan 10 kabileden birinin üyesiymişler. İşte son iddia;

Abone ol

Washintgon Times gazetesindeki yazıda Kürtler'in İsrail'de kaybolan 10 kabileden birinin üyeleri olduğu, önceleri Hz. İsa'nın dili olan Arami dilini konuştuğu, ancak İsrail'in kurulmasıyla birlikte hayatları tehlikeye girince çoğunun ülkeyi terk etmek veya gizlenmek zorunda kaldığı iddia edildi.

Washington Times gazetesinde Julia Duin tarafından kaleme alınan makelede Kürtlerin kökenlerinin Yahudilere dayandığı iddia edildi.

ARAMİ DİLİNİ KONUŞUYORLARDI

Kendisi de Kuzey Iraklı bir Kürt olan Ariel Sabar'ın kaleme aldığı "My Father's Paradise: A Son's Search for His Jewish Past in Kurdish Iraq" (Babamın Cenneti: Irak'ın Kürt Kesiminde Babasının Yahudi Kökenlerini Arayan Oğul) isimli kitapta yer alan iddilara dayandırılan makalede şu görüşlere yer verildi:

"Kürtler zamanında Arami dilini kullanıyordu. Burada yaşayan Yahudilerin çoğu dağlarda yaşayan Kürtlerle kaynaştı ve onlara entegre oldu. Ancak 1948 yılında İsrail hükümetinin kurulması yüzünden kendilerine karşı büyük bir tehlike oluştuğunu gördüler ve ülkeyi terk etmek zorunda kaldılar. O dönemde 120 bin Yahudi ülkeyi terk etmek zorunda kaldı. Şu anda ise bölgede sadece 8 tane Yahudi bulunuyor. Ve halen Arami dilini kullanıyor.

Yazar babasının kökenlerini araştırırken, onun da bir Yahudi olduğunu tespit ediyor.