BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  SPOR

Phelps 3 ay ceza aldı

3 ay ceza almakla kalmadı finanasal anlamda çok güçlü sponsorları da kaybetti

Abone ol

İNTERNETHABER

Dünya rekortmeni Michael Phelps, marihuana kullanırken çekilen resimleri basına yansıyınca kaybedenler klasmanındaki yerini aldı.

3 aylık cezası dün kesinleşen Phelps, sadece yüzmeden uzak kalmadı, aynı zamanda güçlü sponsorların desteğini de kaybetti.

Uyuşturucunun doping olarak da etkili olduğunu belirten ABD Yüzücüler Birliği, bu durumun bir doping ihlali olmaktan da fazla, çok büyük bir hayal kırıklığı olduğunu söyledi.

2008 Pekin olimpiyatlarında 8 altın madalya alarak adını tarihe kazıyan Phelps'in, yüzücü olmak isteyen ve onu örnek alan çocuklar üzerinde de yıkıcı etki yarattığını belirten devlet yetkilileri, Phelps'in cezalı olduğu üç ay boyunca sporculara verilen finansal destekten de men edildiğini açıkladı.

Phelps'in menajerlerinden Drew Johnson, rekortmenin bu kararı kabul ettiğini ve onları anladığını söyledi. Yaşadığı bu olayın onu hırslandırdığını ve herkesin güvenini yeniden kazanmak için daha çok çalışacağını belirten Johnson, bu olayın Phelps'in güçlü kişiliğini göstermesi için bir fırsat olduğunu söyledi.

Hayranlarından kendisini destekleyen mesajlar aldığını söyleyen Phelps'in manajerleri, kısa sürede bu olayın unutulacağını ve bir daha tekrarlanmayacağını söylüyorlar.