BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

İşte semt semt kira fiyatları

Kriz nedeniyle kiralık evler de artış var. Talep düşünce kira fiyatları da düştü. İşte farklı semtlerdeki ücretler.

Abone ol

Kiracıların uzun vadeli krediyle ev sahibi olmasına kriz nedeniyle aile yanına taşınmaları da eklenince İstanbul’da 400 bin ev boşaldı. Kiracısı çıkan konut sahibi yenisini bulmak için ortalama 4 ay bekliyor.

Star gazetesinden İbrahim Acar, düşer kira fiyatlarını ve boşta kalan kiralik evlerin artışının nedenini  İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Sabri Ateş'e sordu.

Birincisi konut projeleri çok arttı. Bir yerde kiracı olan kişi, uzun vadeli krediyle projeden kendi evini aldı ve kira öder gibi taksidini ödüyor. İkincisi en büyük kiracı grup olan öğrenciler artık ya küçük evler alıyorlar ya da yurtlarda kalıyorlar.

Üçüncüsü ise ekonomik kriz. Kriz nedeniyle birçok insan kiradan annesinin, babasının evine taşınmaya başladı. Bütün bunlar da hem kiralık ev sayısının artmasına hem de kiraların düşmesine neden oluyor. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Sabri Ateş ‘Bu rakamların yanında asıl büyük rakam sahibinden kiralıklarda. Kayıtlı kiralık evden daha çok sahibinden kiralıklar var. Bunun sayısını ise tespit etmek mümkün değil’ dedi.

Özellikle hafta sonlarında vatandaşların ev baktığını anlatan Ateş, bunun önümüzdeki aylarda da devam etmesini beklediklerini aktardı. Ateş, İstanbul’u dolaştığında çeşitli ilçelerde çok sayıda kiralık konut ilanı gördüğünü söyledi. Kiralarda da önemli ölçüde düşüş yaşandığını vurgulayan Ateş ‘Mal sahipleri 2 bin TL’ye kiraya verilen gayrimenkulleri bugün bin 400 TL’ye kiraya veremez duruma geldi’ diye konuştu.