BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,61
ALTIN 2.385,99
HABER /  GÜNCEL

Kriz yardımseverliği de etkiliyor

Türkiye Güçsüzler ve Kimsesizlere Yardım Vakfı Başkanı Gülgen Dural, “Kriz nedeniyle bağışlar durdu. Destek istiyoruz. Ramazan ayında bize bir kilo pirinç bile gelmedi” dedi.

Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- Ekonomik kriz güçsüzler ve kimsesizler yararına çalışan vakıf ve dernekleri de etkiledi. Türkiye Güçsüzler ve Kimsesizlere Yardım Vakfı Başkanı Gülgen Dural, “Kriz nedeniyle bağışlar durdu. Destek istiyoruz. Ramazan ayında bize bir kilo pirinç bile gelmedi” dedi.

ERİŞTE, TARHANA KESİP SATMAYA BAŞLADIK
TBMM Başkanı Köksal Toptan, Türkiye Güçsüzler ve Kimsesizlere Yardım Vakfı Başkanı Gülgen Dural ve beraberindeki heyeti kabul etti. Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından konuşan Dural, “Ekonomik krizin yapılan bağışları azalttığını, neredeyse sıfıra düşürdüğünü Meclis Başkanına anlattım. Kimse artık destek olmuyor, olamıyor. Ramazan ayında bir kilo pirinç bile bağış gelmedi. Erişte, tarhana kesip TEDAŞ’a satıyoruz. Yine Beypazarı’nda küçük bir çiftlik var, doğal gıda üretip satıyoruz. Bize Milli Piyango gibi kuruluşlardan destek gelmiyor” dedi. Dural, “yaşlılara katkı payı” adı altında bazı kalemlerden kesintiler yapılmasını ve “yaşlılar havuzu” oluşturularak buradan vakıflara katkı yapılmasını istediğini aktardı.

Yine 55 personel çalıştırdıklarını, kamu yararına çalışan vakıf olmalarına karşın kendilerinden vergi kesintileri yapıldığını anlatan Dural, Toptan’a Ankara Valiliği’nin kendilerine kömür yardımı yapmasına karşın, Eskişehir Valiliği’nin yapmadığını, bu tür farklı uygulamalarla karşılaştıklarını ifade etti.

TOPTAN, MALİYE BAKANINA HAVALE ETTİ
Toptan ise, Dural’a, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın ABD’ye gittiğini anımsatarak, dönmesinin ardından kendisine konuyu aktaracağını dile getirdi.