BIST 10.644
DOLAR 32,23
EURO 35,10
ALTIN 2.504,25
HABER /  GÜNCEL

Kılıçdaroğlu tarikat lideriyle

Kılıçdaroğlu Sultanbeyli'deydi. Bir tarafına eski Sultanahmet imamı adayını diğer tarafına da tarikat liderini aldı.

Abone ol

CHP'nin İstanbul Büyükşehir belediye başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin açılımlarına destek verdi. Sultanbeyli'de seçim koordinasyon merkezini açan Kılıçdaroğlu, bir tarafına eski Sultanahmet Camii imamı CHP Sultanbeyli adayı Osman Nuri Bedir'i diğer yanına Kadiri tarikatı liderlerinden Abdülhafız Aydın'ı aldı. Kılıçdaroğlu, Bedir ve Aydın'ın ellerini havaya kaldırarak seçmenden oy istedi.

BANKA HESABINA PARA YATIRILACAK

"30 Mart'ta beni başkan yapacaksınız. Sultanbeyli 29 Mart'ta CHP kalesi olacak mı?" diyen Kılıçdaroğlu, ilginç vaatlerde bulundu: "Yoksul ailelerin banka hesabına her ay para yatırılacak. Her hanede en az bir SSK'lı çalışan olacak."

Törenin ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu, SSK'da çalıştığı dönemde yolsuzluk yapıldığı yönündeki suçlamalara cevap verdi. Kılıçdaroğlu, DSP lideri Zeki Sezer'in açılımlarla ilgili eleştirilerinin hatırlatılması üzerine "Biz insanların inanışına saygı gösteriyoruz. Din, insanla Allah arasında olan bir şey." ifadelerini kullandı.

Merter Green Park Oteli'nde düzenlenen katılım töreninde de AK Parti'nin iktidara geldiğinde pırlantaya uygulanan ÖTV'yi kaldırdığını öne sürdü. Kılıçdaroğlu, "Bakın biz İstanbul'a şimdiden hizmet etmeye başladık. Bir, 'Ekrem Tosun' dedik, Futbol Federasyonu'na arsa bağışlandı.'' iddiasında bulundu.