BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,60
ALTIN 2.391,67
HABER /  POLİTİKA

DTP eylemi savaşa döndü

Öcalan, İmralı'da yandaşları sokakta! Diyarbakır yine savaş alanına döndü, polisin yakaladığı çocuklar ağladı.

Abone ol

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Diyarbakır İl Başkanlığı'nda toplanan yaklaşık 2 bin kişilik grup yasadı eylem yapmak istedi.

DTP'nin yanı sıra TUHAD-DER, Özgür Yurttaş Dernekleri, MEYA-DER, GÖÇ-DER, KURDİ-DER, DÖKH, Demokratik Toplum Hareketi, Özgür Halk, Yurtsever Gençlik Meclisi'nin de destek verdiği göstericiler, Koşuyolu Parkı'na kadar yürümek istedi. Bayındırlık Caddesi'nde barikat kuran polis, kalabalığın içinde provokatörlerin ve yürüyüşün de yası dışı olduğunu belirterek izin vermedi.

Bunun üzerine emniyet yetkilileriyle DTP Diyarbakır Milletvekilli Aysel Tuğluk, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Bağlar Belediye Başkanı Yurdusev Özsökmenler, Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı, Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, DTP İl Başkanı Ali Şimşek'in aralarında bulunduğu bir heyetle görüştü.

DTP'lilerin ısrarına rağmen polis, DTP'den ne için yürümek istediklerini ve neden böyle yasa dışı yürüyüş düzenlediklerini sordu.

Yapılan üç görüşmede de polis izin vermeyince kalabalık grup yürüyüşlerine devam etmek istedi. Bunun üzerine polis kalabalığı dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullandı. Eylemcilerin üzerine de boyalı su sıktı. Eylemciler ise DTP il binasının yanındaki Bayındırmık Caddesi'ni çöp konteynırlarıyla kapatarak polislere taşlı saldırıda bulundu.

Göstericiler Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki ara sokaklara kaçarken, polis helikopter yardımıyla olayları önlemeye çalışıyor.