BIST 10.895
DOLAR 32,20
EURO 34,97
ALTIN 2.506,96
HABER /  POLİTİKA

Kritik toplantıda Köşk taktiği

Başbakan Erdoğan ile Bülent Arınç arasındaki kritik toplantı sona erdi. İşte toplantının satırbaşları..

Abone ol

Başbakan Erdoğan ile Meclis Başkanı Arınç arasındaki kritik toplantı tam 1 saat 40 dakika sürdü. Toplantı sonunda Başbakan Erdoğan basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan "Meclis Başkanı Arınç ile yapılan görüşmelerde herhangi bir aday üzerinde konuşulmadığını sadece Cumhurbaşkanlığı süreciyle ilgili fikir alışverişi yapıldığını" söyledi

Erdoğan isim konusunda kafalarının çok net olduğunu ve nihai ismin yarın ya da Çarşamba günü yapılacak parti toplantısının sonrasında açıklanacağının altını çizdi..

''Arınç ile görüş birliği içinde misiniz?'' sorusuna Erdoğan, ''Tabii tabii, bundan rahat olun'' dedi.

ADAY NEDEN GEÇ AÇIKLANIYOR?

Başbakan bir gazetecinin adayın neden geç açıklandığı sorusu üzerine Erdoğan, ''Ülkemizin gerçeklerini düşünerek böyle hareket ediyoruz. Daha faydalı olduğuna inanıyoruz'' karşılığını verdi.

MUHALEFETE ADAY ELEŞTİRİSİ

Erdoğan son olarak Çankaya seçimine yönelik muhalefete de eleştiride bulundu ve şunları söyledi: "İsterdik ki muhalefet de Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik kendi adayını çıkarsın ancak böyle bir durum oluşmadı demekle yetindi.

Yarın saat 11:30'da AK Parti grubu Meclis'te toplanlanacak. Grup toplantısı sonunda herhangi bir ismin açıklanması beklenmiyor..