BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Kredi kartlarına aidat ayarı

Sicil affının ardından kredi kartlarında yeni uygulamalar geliyor. Bunlardan biri aidatların azalacak olması. Diğerleri ise şöyle;

Abone ol

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, ödenmeyen kredi ve çek-senet bilgilerinin silinmesini öngören sicil affının ardından, kredi kartlarına ilişkin bir düzenlemeyi uygulamaya koymaya hazırlanıyor.

AİDATLAR BİRE İNECEK

Söz konusu düzenlemeler arasında, kredi kartlarından bir defa aidat alınmasının yanı sıra kredi kartları limitlerinin sınırlanması ve kredi kartı iptal taleplerine işleme koymayan bankalara yaptırım uygulanması da yer alıyor.

ANINDA İPTAL ETMEK ZORUNDA

Yapılacak düzenleme ile bankalar kredi kartı iptal taleplerini anında işleme koymakla yükümlü olacaklar. İptal talebini işleme koymayan bankalara para cezası uygulanacak. Yine iptal talebini işleme koymayan banka, iptal başvurusu yapılan kredi kartları ile ilgili her türlü sorumluluğu da üstlenmiş olacak.

LİMİT GELİRİ AŞAMAYACAK

Tüketiciler, istedikleri takdirde şubeye gitmeden, internet üzerinden de iptal başvurusunda bulunabilecekler. Yine tüketici yasa tasarısı ile kredi kartı limitlerine de sınırlama getirilecek. Kredi kartının limitleri, tüketicinin gelirini aşamayacak.