BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,96
ALTIN 2.437,45
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Kredi kartı şebekesine büyük darbe

Binlerce kişi direkten döndü! sahte kredi kartı çetesi çökertildi. Evlerindeki aramada çok sayıda kredi kartı bilgisi bulundu.

Abone ol

Adana ve Mersin’de hazırladıkları sahte kredi kartlarına, başkalarına ait bilgileri yükledikleri iddia edilen 5 kişilik çete çökertildi.

Şebekeyi ortaya çıkartan polis, şüphelilerin evlerinde yabancı ve Türk olmak üzere binlerce kişinin banka bilgilerini de ele geçirdi.

Bir ihbarı değerlendiren Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, daha önce başkalarının bilgilerini yüklediği kartlarla alışveriş yapmış gibi gösterip, para çektiği için hüküm giyip, 5 yıl cezaevinde kaldıktan sonra tahliye olan 30 yaşındaki Hasan İlker Yılmaz’ı teknik takibe aldı. Şüpheli ile birlikte hareket ettiği iddia edilen 57 yaşındaki Ahmet Uçkan, 52 yaşındaki İsmail Erol, 37 yaşındaki Yılmaz Turhan ve 50 yaşındaki Mehmet Ali Kaya’yı de izleyen polis, şüphelilerin Adana ve Mersin’deki evlerine eş zamanlı operasyon yaptı.

Şüpheliler gözaltına alınırken evlerinde yapılan aramalarda 9 kopyalanmış kart, 480 manyetik şerit yüklenmiş kart, 2 bilgisayar, kart kopyalamada kullanılan manyetik filmler, 2 flash bellek ve çok sayıda CD ele geçti. Bilgisayar, CD ve flash bellekleri inceleyen polis, şüphelilerin ellerindeki banka bilgilerini görünce şoke oldu. Şüphelilerin yabancı hackerlerden satın aldıkları iddia edilen on binlerce kişiye ait banka bilgisine ulaşan polis, CD ve belleklerde inceleme başlattı. Şüphelilerin evinde bulunan banka müşteri bilgileri içinde, yurt dışındaki bankalarda hesabı bulunan yabancılara ait bilgilerde bulunduğu belirlendi. Şüpheliler, sorgularının ardından adliyeye sevk edilecek.