BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Rögarda öldü kusurlu çıktı!

Daha 14 yaşındaydı, gencecik bir genç kızdı! Hayalleri vardı. Hepsi açık rögarda onunla boğuldu ama suçlu yine de o çıktı.

Abone ol

Antalya Serik’te 15 Kasım 2004’te ağzı açık rögar çukuruna düşen ve sürüklendiği kanalda boğulan lise öğrencisi Süheyla Yöntem’in (14) ailesince açılan davaya devam edildi.

1 Asliye Ceza hakimi duruşmada, 3 kişilik uzman bilirkişi heyetinin hazırladığı raporun geldiğini bildirerek, rapordaki kusur oranlarını açıkladı. Raporda, yargılanan 4 sanığın, genç kızın ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili asli kusurlu oldukları, davada yargılanmayan ASAT’ın suç tarihindeki genel müdürü Faruk Karaçay, Genel Müdür Yardımcısı Fethi Yalçın, Atıksu Müdürü Suat Gökoğlu’nun da, gerekli tedbirleri almayarak asli kusurlu oldukları kanaati bildirildi.

Ölen Süheyla’nın da ‘’rögar çukurunun açık olmasıyla ilgili dikkatsizliği’’ nedeniyle tali kusurlu olduğu belirtildi. Savcı, rapordaki kusur tespitlerinin, suç tarihindeki ilgili yasa maddesine göre yeniden düzenlenmesini talep etti. Mahkeme hakimi de dosyanın yeniden Ankara Asliye Mahkemesi’ne gönderilerek ek rapor düzenlenmesine karar verdi.