BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,71
ALTIN 2.445,10
HABER /  GÜNCEL

Hava sıcaklığı 6 derece artacak

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, yılbaşı gününün hava tahmin raporunu açıkladı.

Abone ol

Hava sıcaklığının 4 ile 6 derece artacağı bildirildi. Meteorolojinin hava tahmin raporuna göre bugün Doğu Karadeniz kıyıları (Trabzon, Rize ve Artvin), Batı Karadeniz kıyıları (Zonguldak, Karabük, Bartın, Sinop ve İnebolu) yağmur, Doğu Anadolu'nun doğusu (Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Bitlis, Hakkari ve Şırnak) ile Batman çevreleri kar şeklinde olacak.

Sabah saatlerinde yurdun iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don hadisesi ile birlikte yer yer sis görülecek. Rüzgar, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak esecek. Cuma günü ise Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun güneybatısı (Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl) ile Artvin ve Ardahan çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerler parçalı bulutlu geçecek. Rüzgar, yurdun batı kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde olacak.

Cumartesi günü de Edirne ve Kırklareli dışında bütün bölgelerimiz yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Muş) kar şeklinde olacak. Yağışların Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun batısı (Tunceli, Bingöl ve Muş) ile Kahramanmaraş, Adıyaman ve Diyarbakır çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar yurdun iç ve batı bölgelerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak esecek.

Pazar günü, Marmara, Ege, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu (Konya ve Karaman dışında), Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Doğu Akdeniz ile Isparta ve Burdur çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri (Gümüşhane, Bayburt), Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu (Erzurum, Kars, Ağrı, Muş, Van ve Hakkari) ile Edirne, Kırklareli, Afyon, Kütahya, Bolu, Kastamonu ve Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Hava sıcaklığı Perşembe günü kuzey, iç ve batı bölgelerinde 4 ila 6 derece, Cuma günü kuzey ve iç kesimlerde 4 ile 6 derece artacak. Kar kalınlıkları ise şöyle: Sarıkamış Kayak Merkezi'nde (pist üzerinde) 67, Erciyes'de 40, Uludağ'da 25, Arpaçay'da 23, Sarıkamış'da 20, Kars'da 9, Nevşehir'de 4, Gümüşhane'de 3 cm.