BIST 10.320
DOLAR 32,27
EURO 35,10
ALTIN 2.474,52
HABER /  EKONOMİ

Kredi kartı aidatında ceza şoku!

Bankalar şimdi de 'Harcamanızı arttırın aidat almayalım' teklifini tutmayan müşteriye ceza kesmeye başladı

Abone ol

Tüketici ile bankalar aidat pazarlığında anlaşamadı. Bankaların 'Harcamanızı arttırın aidat almayalım' teklifini tüketici tutamayınca banka 5 TL ceza verdi.

Kredi kartı almak isteyen tüketici kart aidatı ödemek istemiyor. Bankalarda tüketicilerin talepleri üzerine kimi tekliflerde bulunuyorlar. Bankaların 'Harcamanızı arttırın kart aidatı almayalım' teklifini kabul eden tüketici bankanın talep ettiği tutarı harcayamayınca bankalar tüketiciye ceza kesiyor. Şikayet Portalı Şikayetvar'a gelen şikayetlere göre tüketiciler ile bankalar kart aidatı pazarlığında anlaşamayınca şikayetler gecikmedi.

İşte bir banka müşterisinin açıklamaları;

PAZARLIĞI BOZANA CEZA

"Kredi kartı ekstremde görmüş olduğum aidat ücretini görünce, bunun olağan bir şey olduğunu diğer bankaya ait olan kredi kartına gelen aidat ücretini kolayca nasıl iptal ettirdiysem bunu da aynı hızda ve kolaylıkla halledebileceğimi düşünmüştüm. Çünkü nede olsa form doldururken siz banka müşterimizsiniz aidat olmayacak denmişti.

Müşteri hizmetlerini aradığımda bunun iki yolu olduğu ya iki tane otomatik ödeme talimatı vermem gerektiği ya da aylık 700 TL harcama yapmam gerektiği söylendi. Eğer bu rakamın altına düşersem 5 TL caza gelecekmiş. Ben kabul etmiş olsam ve de aylık 700 TL harcamasam ekstredeki 5 TL'nin nedenine 'Müşterinize kesmiş olduğunuz cezadır' mı yazılacak?"