BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Norveç kasabı savunmada ağladı!

Norveç’te düzenlediği terör saldırılarında 77 kişiyi öldüren, Norveçli terörist Anders Behring suçsuz olduğunu iddia etti.

Abone ol

Breivik mahkemede cinayetleri işlediğini kabul etti ancak cezai sorumluluğunun olmadığını savundu. Breivik, iktidardaki İşçi Partisi'nin ülkedeki müslümanlara hoşgörü gösterdiği için meşru bir hedef olduğunu iddia etti.

Tarihi dava Norveç'te başladı. Savcılık davanın başında her cinayetin nasıl işlendiğini detaylı olarak anlattı. Sanık kendisine yöneltilen suçlamalar karşısında herhangi bir tepki göstermedi.

Saldırılardan saatler önce Breivik tarafından internette yayınlanan bir film de gösterildi bu filmi izlerken Breivik gözyaşlarını tutamadı.

NEFSİ MÜDAFAAYMIŞ

Suçlamaların okunmasının ardından Breivik ''Yaptıklarımı kabul ediyorum, ancak suç işlediğimi düşünmüyorum yaptığım nefsi müdafaaydı'' dedi.

DAHA İLERİ GİDEMEDİĞİ İÇİN PİŞMAN

Breivik zaten 22 Temmuz'da gerçekleşen katliamı gerçekleştirdiğini daha önce itiraf etmişti.
Savunma avukatı sanığın tek pişmanlığının ''daha ileri gitmemiş olmak'' olduğunu söyledi.

Bu açıklamayı davadan önce yapan savunma avukatı Geir Lippestad ''Bunu söylemek çok zor ancak sizi sanığın ifadesini hazırlamak adına önceden söylemek istedim'' şeklinde konuştu.

Araştırmacılar Breivik'in iddia ettiği gibi Knights Templar adlı gizli bir direniş örgütüne dahil olduğu ile ilgili herhangi bir kanıt elde edemedi.

AKLİ DENGESİ YERİNDEYSE 21 YIL HAPİSTE KALACAK

Eğer mahkeme Breivik'in akli dengesinin yerinde olmadığına karar verirse cezasını bir akıl hastanesinde çekecek.

Ancak zanlının akli dengesinin yerinde olduğuna karar verilirse 21 yıllığına hapse girecek.
Breivik'in cezaevine gönderilmesi durumunda, cezasının uzatılarak ömür boyu hapiste kalmasının sağlanması bekleniyor.

Duruşmada savcılığın talebi üzerine, saldırılardan saatler önce Breivik tarafından internette yayınlanan bir film de gösterildi. Filmin gösterimi sırasında duygulanan Breivik, gözyaşlarını tutamadı. Breivik, 12 dakikalık filmde hayat görüşünü ve saldırıları neden düzenlediğini anlatıyordu.