BIST 10.227
DOLAR 32,23
EURO 34,64
ALTIN 2.396,76
HABER /  GÜNCEL

Kütahya'da deprem paniği

Merkez üssü Kütahya'nın Simav ilçesi İnlice köyü olan, 4.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Abone ol

Deprem merkez üssü İnlice köyünde herhangi bir can ya da mal kaybına yol açmadı.

Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, saat 13.10'da, merkez üssü Simav ilçe merkezine 28 kilometre uzaklığındaki İnlice köyünde yerin 5 kilometre derinliğinde 4,8 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Deprem, Kütahya il merkezi, Hisarcık, Emet, Tavşanlı, Gediz, Şaphane ve Pazarlar ilçelerinde de hissedildi; ilk belirlemelere göre önemli hasar olmadı.

Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, ilk tesbitlere göre kısan süren depremde herhangi bir can ve mal kaybının olmadığını söyledi. Depremin ardından ilçede okullarda öğrenciler ile hastanede hastalar önlem amacıyla dışarı çıkarıldı.

İnlice köyü muhtarı Ali Güzel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 13 haneli köyün, ilçe merkezine 28 kilometre uzaklıkta olduğunu söyledi. 

BİNALARDA ÇATLAK YA DA DÖKÜLME YOK

Saat 13.10'da art arda iki deprem hissettiklerini ve panikle evlerden dışarı çıktıklarını belirten Güzel, şunları kaydetti:

''İlk ikisi kadar şiddetli olmasa da sarsıntılar devam ediyor. Saat 13.10 sıralarında büyük bir gürültüyle sarsıntı oldu. Köylülerimiz panikle evlerinden dışarı çıktı. Köyü gezdim, vatandaşlarımızla görüştüm. Binalarda çatlak ya da dökülme yok. Herhangi bir can ya da mal kaybı yaşamadan depremi atlattık.'' 

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ise internet sitesinde, Simav'da saat 13.10'da 4,7, 13.11'de ise 4,6 büyüklüğünde depremler kaydedildiğini duyurdu.

Simav'da 19 Mayıs 2011 tarihinde de 5.9 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti.